Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, 'rüşvet' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
Yalım, 31 Mart tarihinde ise İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırılmıştı.
Yalım'ın otel odasındaki gözaltı görüntüleri sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Ben, partim bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Ortaya çıkana sessiz kalmadık, susmadık, bunun üzerine yatmadık" demişti.
CHP Sözcüsü Zeynel Emre, bugün Beylikdüzü'nde yaptığı basın toplantısında Özkan Yalım’ın, kesin ihraç istemiyle, tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildiğini söyledi.
Emre "CHP olarak en son yaptığımız MYK toplantısında, Uşak Belediyesi'ne operasyon ve belediye başkanımızın gözaltına alınması ve o anlardan itibaren mahrem kalması gereken görüntülerin paylaşılması sonrasında MYK'da bir disiplin işlemi başlatılmasında oybirliği ile karar verilmiştir. Bu kapsamda iki parti meclisi üyesi arkadaşımız görevlendirildi. Cezaevinde Özkan Yalım dinlendi. Kendisi ile ilgili tüm belgeler, tutanaklar incelendi ve bir rapor olarak Genel Sekreterliğimize sunuldu. Bu rapora baktığımız zaman o günkü MYK kararında bir değişiklik olmamasına ve Özkan Yalım'ın kesin ihraç istemli olarak ve tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine karar verilmiş oldu" dedi.
Uşak'ta yeni belediye başkanvekili seçiminin yarın saat 14.00'te yapılacak.
NEFES
Reis'in iş adamları, bilinmeyenleri ve Türkiye'de talan düzeni !392 izlenme
Zonguldak'ta Özgür Özel'den yurttaşın "Bir ışık bekliyoruz" sözlerine yanıt: "Yakacağız merak etme, az kaldı"22 izlenme
Ekmek kuyruğu Mansur Yavaş’ı harekete geçirdi!57 izlenme
Türkiye'nin en büyük mahallesinin muhtarı dertli: "Günde ortalama 15 boşanma tebligatı geliyor"20 izlenme
Danıştay karar verdi ‘Andımız’ı sonlandırdı, tepkiler büyük, Milli Eğitim Bakanı’ndan ses çıkmıyor!49 izlenme
Gıda ihalesi hep AKP’liye!250 izlenme
Balkondan 23 Nisan kutlamasına polis engeli!68 izlenme
Üretim durdu, konkordato geldi! Türk tekstil devi iflasın eşiğinde33 izlenme