Anasayfa1
06 Nisan 2026 ( 10 izlenme )
Reklamlar

CHP Özkan Yalım'ı cezaevinde dinledi, kanaat değişmedi: Partiden ihraç ediliyor


Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan, görevden uzaklaştırılan ve mal varlığına el konulan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP'den ihraç ediliyor.



Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, 'rüşvet' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yalım, 31 Mart tarihinde ise İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırılmıştı.

Yalım'ın otel odasındaki gözaltı görüntüleri sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Ben, partim bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Ortaya çıkana sessiz kalmadık, susmadık, bunun üzerine yatmadık" demişti.

CHP Sözcüsü Zeynel Emre, bugün Beylikdüzü'nde yaptığı basın toplantısında Özkan Yalım’ın, kesin ihraç istemiyle, tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildiğini söyledi.

MYK KARARI DEĞİŞMEDİ

Emre "CHP olarak en son yaptığımız MYK toplantısında, Uşak Belediyesi'ne operasyon ve belediye başkanımızın gözaltına alınması ve o anlardan itibaren mahrem kalması gereken görüntülerin paylaşılması sonrasında MYK'da bir disiplin işlemi başlatılmasında oybirliği ile karar verilmiştir. Bu kapsamda iki parti meclisi üyesi arkadaşımız görevlendirildi. Cezaevinde Özkan Yalım dinlendi. Kendisi ile ilgili tüm belgeler, tutanaklar incelendi ve bir rapor olarak Genel Sekreterliğimize sunuldu. Bu rapora baktığımız zaman o günkü MYK kararında bir değişiklik olmamasına ve Özkan Yalım'ın kesin ihraç istemli olarak ve tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine karar verilmiş oldu" dedi.

Uşak'ta yeni belediye başkanvekili seçiminin yarın saat 14.00'te yapılacak.

NEFES

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yurttaki deprem çatlaklarını paylaşan öğrencilere tehdit ! Johnny Depp, daha önceki eşi Amber Heard'ün Elon Musk ve Cara Delevingne ile üçlü ilişki kaydını duruşmaya sundu AKP hız kesmiyor: Bir KHK daha yayımlandı Gezici Araştırma Mayıs sonuçlarını açıkladı! Son anketten Erdoğan'a çifte şok!