Cehaletin tavan yaptığı, temel hak ve özgürlüklerin ise en düşük seviyelerin başında geldiği Afganistan’da ortaya çıkan görüntüler gündem oldu.
BALTAYLA KIRDILAR
Taliban yönetimine bağlı kişilerin insani değerlere karşı çıktığı görüntülere bir yenisi daha eklendi. Ülkede, dini değerlere uygun olmadığı gerekçesiyle müzik aletleri baltayla kırıldı. O anlar sosyal medyada gündem olurken, en çok paylaşılanlar arasına girdi.
Taliban, 1996'da ülkenin yönetimini ele geçirdiğinde de Afganistan'da müziği yasaklamıştı.
Görüntülere yorum yapan sosyal medya kullanıcıları ise, her gün ülkemize akın akın gelen Afganların da bu zihniyetten çok da farklı olmadıkları belirtilirken, artan tehlikeye dikkat çekildi.
MÜZİK ALETLERİNİ YAKMIŞLARDI
Afganistan'ın Paktiya vilayetinde bir grup Taliban mensubu, yakaladıkları bir müzisyene ait enstrümanı onun gözleri önünde ateşe vererek müzisyenle alay etmişti. Gözyaşlarına boğulan müzisyenle alay ettikleri anları da paylaşmışlardı.
Öte yandan geçtiğimiz ekim ayında da Taliban, düğünlerde kadınların ve erkeklerin ayrı alanlarda bulunması yönünde kural getirerek, düğün kutlamaları sırasında canlı müzik çalınmasını yasaklamıştı.
Yeniçağ
Gürsel Tekin 'sürpriz oldu' demişti: Kayyum olacağı üç gün önceden belliymiş!
AKP’de akraba atamaları son sürat: Baba, kardeş ve kuzen üniversiteye atanmış!
CHP’li Sarıbal: Üretimi bitirdiler, ithalata mecburlar
Göz göre göre katliam! Yeşil alanlar adeta yok oldu!
Kılıçdaroğlu: "Bu devleti soyan 5’li çetelerin tamamının burnundan fitil fitil getireceğim"
2019'un ilk üç ayında 483 çocuk istismara maruz kaldı!
Avrupa Parlamentosu iklim paketindeki düzenlemeler
Diyanet Başkanı emekli oluyor: Emekli maaşı 6 kişinin, ikramiyesi 137 kişinin maaşına denk!
İmamoğlu ve Yavaş’ı hedef alan Akşener’e tepki yağdı
Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı: TÜİK'e göre çok az arttı!