Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi ile birlikte ülkeye karışıklık hakim oldu. Vatandaşların büyük kısmı ülkeden kaçmanın yollarını ararken, Habertürk'ten gazeteci Mehmet Akif Ersoy orada yaşananları aktarmak için Afganistan'a gitti.
Kabil'den yayın yapan Ersoy, bugün bir kadınla röportaj yapmak istedi. Canlı yayında yaşadıklarını aktaran Ersoy, Taliban üyelerinin koşarak yanlarına geldiğini ve röportaja müdahale ederek görüntüleri sildirdiğini söyledi.
"Sakin ol biz Türk'üz" dediğini anlatan gazeteci, Taliban üyelerinin kendilerini dinlemediğinin de altını çizerek şunları söyledi: "Elinde Amerikan yapımı bir tüfek var. Mermiyi ağzına verip sana doğrultuyor ve direkt 'Sil' diyor. Ben de telefonu eline verdim, tüm görüntüleri sildi. Sonrasında sildikleri görüntülerin bir kısmını kurtardık"
2 kez müdahaleye maruz kaldığını belirten Ersoy, "Asla görüntü çekemediğimiz yerler, dehşet görüntüler var. Sert müdahale ediliyor" ifadelerini kullanırken, özellikle Kabil Havaalanı'nın görüntülerinin alınmasını engellendiğini belirtti.
"Büyükelçiliklerin önünde yığılmış insanlar var. Bazı insanlarla röportaj yaptık. Çoğu Kabil'den kaçmanın peşinde." diyen Ersoy şöyle devam etti: "Sadece Taliban korkusu yüzünden değil, iş bulmak isteyen de birkaç gün bile Batı ülkelerinden birinde bulunmuş insanlar da ülkeyi terk etmek istiyor."
Deprem bahane, rant şahane
Muharrem İnce’nin Erdoğan’a yönelttiği ‘Pensilvanya’ya gittin mi’ sorusuna para cezası verildi!
Bu kripto alçaktan hesap soracak savcı yok mu?
İmamoğlu'na yeni kumpas girişimi elinde patladı ! AKP'li isim Marmaray'ı İBB işletiyor sanıp bu videoyu paylaştı !
Okullardan 90-100 diploma notu ve takdirname ile mezun olan yüz binlerce aday YKS’de döküldü, parası olan puanı kaptı
Mehmet Ayvalıtaş davasında karar! Cinayet dosyasını bugün kapadılar!
CHP: 128 milyar dolarla ne yapılırdı?
İlaçlara Yüzde 30,5 Zam Geldi!
İstanbul'un göbeğinde çekilen 33 saniyelik videoda korkunç Suriyeli detayı!
O imam Diyanetin tartışmalı hutbesini okumadı! Okumadığı kadar okuduğu hutbe de çok anlamlıydı