Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yer alan Grand Kartal Oteli'nde yaşanan yangın faciasında 78 vatandaşın hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor.
Sorumlu kim tartışmaları sürerken açılan soruşturma kapsamında şu ana dek 15 kişi tutuklanırken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan “Bakan çıplak” paylaşımı geldi.
Sosyal medya hesabından videolu paylaşım yapan Özcan, soruşturmanın gidişatına tepki göstererek, yetkili Bakanlık ve kurumlardan kimsenin ifadesinin dahi alınmamasına tepki gösterdi.

Özcan paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:
"Bir adli soruşturma niye açılır? Gerçekleri ortaya çıkarmak için açılır. Oradaki soruşturma gerçeği ortaya çıkarmak için değil gerçeklerin ortaya çıkmaması için yürütülen, sorumluların ortaya çıkmaması için yürütülen soruşturma haline geldi.
Bir, her şeyi bir tarafa bırakın. Burası Turizm Bakanlığı belgeli bir otel. Turizm Bakanlığının yasa ve yönetmeliklere göre denetlemesi gereken bir otel. Bakanlığın ne genel ne yerel yönetiminden bir kelime bilgi istemedi savcılık. Bakan kendi söylüyor. Burası belediye sınırlarında değil diyor. Buranın ruhsatı veren özel idare. İş yerinin açma ruhsatını veren özel idare. Neden bir tek özel idare yetkilisi gelip ifade vermiyor?
Çalışma Bakanlığı var Türkiye'de. İş güvenliği önlemleri alınıp almadığını kim denetleyecek? Çalışma Bakanlığı denetleyecek. Nerede bakanlığın görevlileri nerede ifadeleri?
Bu cani, otelin sahibi diyor ki FQC isimli Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş firma bizi yangın, güvenlik, hijyen yönünden denetliyor sürekli. Bize hiçbir şey söylemedi diyor. 15 Aralık'ta Turizm Bakanlığı tarafından denetlendik diyor. Bizi uyaran olmadı diyor. Nerede bu şirketin yetkilileri?
Buraya yangın sigortası yapılmış? Nerede yangın sigortası yapan firmanın yetkilileri?
Burada sadece yangını söndürmeye çalışıp, can kayıplarını azaltmak için mücadele eden itfaiyeci arkadaşlarım dışında gözaltı yok. Böyle soruşturma mı olur?
Bu olaydan sonra kendi kendine bir bilirkişi heyeti atıyorsun bu ekip gidip inceleme yapıyor, rapor hazırlıyor. Raporu beğenmiyorsun. Çünkü Turizm bakanı yetkilidir diye beğenmiyorsun. Ek bilirkişi raporu istiyorsun. Böyle soruşturma mı olur?
Orada oturmuş troller televizyonda Bolu'ya bile gelmemişler yangın nerede çıkmış bilmiyorlar, bakanı aklamaya çalışıyorlar. Bu soruşturma böyle devam edecekse bakanı, hükümeti ve bürokratları aklamaktan başka bir işe yaramaz. Adalet bir gün herkese lazım olacak"
Gerçek Gündem
Avukatı aracılığı ile polis müdahalesi isteyen Kılıçdaroğlu: "Sorumlusu biz değiliz"
Gayrimenkulde yabancılar 10 yılın dibini gördü, Türkler rekor kırdı
Yeni sezonda ucuz sebze-meyve hayal!
Bakan açıkladı: Narin Güran cinayetinde yeni gelişme
Mülakatta için sürpriz gelişme: Adım atıldı
Erdoğan ‘belki kalacak’ demişti ama pistler kalkacak!
Reklamlarda otobüsle işe giden Başkan altına son model AUDI çekti
CHP adaylarını belirledi: İşte Adana, Antalya, Eskişehir, Hatay, İstanbul ve Aydın adayları...
Ortaokul çocuklarına derste düğün!
Tabip Odası Başkanından korkutan açıklama: Yoğun bakımlar doldu