İş makineleri 6 günde çıkan ruhsat sonrası Aziz Hüdayi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verilen arazide çalışmaya başladı.
Üsküdar Belediyesi tarafından Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazinin yurt yapılmak üzere AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz verilmesinin ardından dün alanda beton mikserleri çalışmaya başladı. Bölge sakinlerinin tepki gösterdiği inşaata ilçe belediyesinin jet hızıyla ruhsat verdiği ortaya çıktı.
Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edildi. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na 29 yıllığına verildiği ortaya çıktı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İBB inşaatı mühürledi ancak daha sonra İBB parka ilişkin yeni bir imar plan hazırladı.
Yeni imar planlarına parkın sosyal ve kültürel tesise dönüşmesinin önünü açan plan notları ekledi. Bölge sakinlerinin yeni imar planlarına itirazı geçen aralık ayında İBB Meclisi’nde oyçokluğuyla reddedildi.
Bu sürecin ardından Üsküdar Belediye Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında arazinin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na “Eğitim Hizmetleri ve Öğrenci Yurdu” faaliyetinde bulunmak üzere 49 yıllığına bedelsiz verilmesine oyçokluğuyla karar verildi. Böylece süre 20 yıl uzadı.
Yeniden dava
Bölge sakinleri Üsküdar Belediyesi’ne dilekçe vererek araziye ilişkin yeni bir imar planı olup olmadığını sordu. Üsküdar Belediyesi Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bölge sakinlerine 4 Ocak’ta yollanan yanıt yazısında mahkeme kararının ardından araziye ilişkin herhangi bir proje onayı yapılmadığı belirtildi.
Ancak bu yazıdan sadece 6 gün sonra inşaata yeni ruhsat alındığı ortaya çıktı. Bölge sakinlerinin tüm itirazlarına karşın arazide çalışmalar dün yeniden başladı. Bölge sakinlerinin son kararlara açtığı dava ise sürüyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cevre/1207006/Tarikata_teslim_edilen_parkta_jet_hiziyla_insaat.html
Milyonlarca liralık ballı ihale AKP’linin oğluna verildi25 izlenme
Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı64 izlenme
Mersin’deki orman yangını Silifke’ye sıçradı!89 izlenme
CHP Samsun'da gergin anlar: Seçilmiş başkan görevi devretmeyince sözlü tartışma çıktı, sesler yükseldi87 izlenme
Yaz Kuran kursunda neler okutuluyor neler!318 izlenme
150 yıl önce uçakla Mekke’ye giden Hacı Yakışıklı canlı yayındaki sözleri için ‘Kırptılar’ dedi!75 izlenme
"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenler savunma veriyor34 izlenme
Veyis Ateş'in röportajı sosyal medyanın gündemine oturdu! 'Bir klik, bir lobi, tanıdık bir dayı, selamını getirip götürme yapmadım. İhtiyacım olsa yapardım'99 izlenme