Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi OPTİMAR’ın her ay yaptığı “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasına göre toplumun çoğunluğu cemaat ve tarikatların zararlı olduğunu ve yasaklanması gerektiği görüşünü savunuyor.
Ankette “cemaat ve tarikatlar hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yüzde 57,2’lik çoğunluk “toplum için zararlılar, yasaklanmalı” yanıtı verdi. Ne faydalı ne zararlıdırlar diyenlerin yüzde 14.7 olurken “toplum için faydalılar, olması gerekir” diyenlerin oranı yüzde 11.6’da kaldı.

Ankette, cemaat ve tarikatların yasaklanması gerektiğini savunanların oy verdikleri partilere göre dağılımında da oldukça çarpıcı bir tablo ortaya çıktı. Buna göre 24 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermiş olanlar arasında yüzde 46.9’luk bir kesim söz konusu yapıların yasaklanması gerektiği görüşünde birleşti. Bu oran MHP’de yüzde 68’e çıkarken, en yüksek oran ise yüzde 70 ile CHP’ye oy veren kesimde oldu.
CHP SEÇMENİNDEN DE FAZLA
Ankette konuyla ilgili yöneltilen “cemaat ve tarikatları denetleyen bir kurum olmalı mı?” sorusuna yanıt veren yüzde 65.9’luk çoğunluğu “evet” yanıtını verdi. Bu soruyu ‘evet’ diyerek yanıtlayanlar arasında 24 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermiş seçmenlerin oy oranının yüzde 67.8’lik bir seviyeyle CHP seçmenlerini (yüzde 67.3) geçmiş olması, araştırmanın çok dikkat çeken bir başka sonucu oldu.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tarikatlarlailgilidikkatcekenarastirma6073493/
'Arap Yarımadası olsa milli yas ilan edilirdi, bizde olduğu için Saray'da kutlama var'200 izlenme
pkk'lı Bahoz Erdal öldürüldü iddiasının videosu !1149 izlenme
Radarları gördükçe çılgına döndü: Şamil Tayyar Ali Yerlikaya'ya yüklendi de yüklendi11 izlenme
Yeniden değerleme oranı belli oldu: Vergi, harç ve cezalara rekor zam yolda!29 izlenme
15 Yıl önce çekilen dizinin o sahnesi gerçek oldu ! 'Duydun mu siyanürle altın arayacakmışız !'112 izlenme
Dilipak esrarın yararlarını say say bitiremedi: Serbest bırakılsın!1192 izlenme
Türkiye'de otobana 47,50 TL veren gurbetçinin isyanı 'Ben Avrupa'yı karış karış geziyorum 1 kuruş ödemiyorum, 1 haftada tüm dengem bozuldu. Avrupa kapıları açsa herkes kaçacak!'59 izlenme
Akbelen'den Sonra İkinci Kıyım Başladı... Dava Devam Ederken Cengiz Holding Kazdağları'nda!33 izlenme
İzmir'de İYİ Partili kadınların standına saldırı! 'Korku iklimi yaratarak bundan medet umacaklarını zannediyorlar. Ama başarılı olamayacaklar'
Sakarya yangınında hayvanların yükselen sesleri geceyi inletti
CHP'den "Cumhurbaşkanlığı seçimleri yenilensin" talebi!
Melih Gökçek, Mansur Yavaş'a araziyi ranta açmadığı için kızdı