Yangınlara havadan karadan müdahale devam ettiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, “28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.
“Muğla’da vatandaşlarımızdan bazı serzenişler duyuyorum. Vatandaşlarımız semalarda istediği sıklıkta o araçları göremeyebilir ama dediğim gibi 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarında belediyelerin katkılarının olduğunu belirterek, “Ancak ben belediyelerimize ister bizim partiden ister başka partilerden, siyasetten ayrı şu çağrıyı da yapıyorum. Hem devam eden yangınlarımızla ilgili hem de bunun bilançosu ile ilgili olarak da bir toplanıp, bundan sonrasında yerleşim yerlerinin korunması konusunda, belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması hem de bunu daha iyiye nasıl taşımamız gerektiğini çalışıyor olmamız lazım. Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldı. Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Bu anlamda siyasetten ari bir çağrıdır. Onu da ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Vatandaşın bankaya borcu 511 milyar lira
Deprem sonrası Prof. Dr. Üşümezsoy'dan kritik uyarı: "Bu bir işaret"
Ankara'yı karıştıran CHP kulisi: Başrolde yine Lütfü Savaş var
Wall Street Journal’dan Türk Lirası’nın değer kaybı ile ilgili çarpıcı yorum! "Güveni sarstı, seçmen kaçıyor"
İmamoğlu açıkladı: "İBB'nin gayrimenkulleri Hatice ve Fehime Sultan Yalıları’na el konulmak isteniyor"