Yangınlara havadan karadan müdahale devam ettiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, “28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.
“Muğla’da vatandaşlarımızdan bazı serzenişler duyuyorum. Vatandaşlarımız semalarda istediği sıklıkta o araçları göremeyebilir ama dediğim gibi 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarında belediyelerin katkılarının olduğunu belirterek, “Ancak ben belediyelerimize ister bizim partiden ister başka partilerden, siyasetten ayrı şu çağrıyı da yapıyorum. Hem devam eden yangınlarımızla ilgili hem de bunun bilançosu ile ilgili olarak da bir toplanıp, bundan sonrasında yerleşim yerlerinin korunması konusunda, belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması hem de bunu daha iyiye nasıl taşımamız gerektiğini çalışıyor olmamız lazım. Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldı. Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Bu anlamda siyasetten ari bir çağrıdır. Onu da ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Meclis Başkanı Şentop'tan Akşener'e kurşun tepkisi: Büyük saygısızlık
Emekli bayram ikramiyesi belli oldu
İzmir'deki orman yangınları hakkında vahim iddia! "Neden THK uçakları kullanılmıyor?"
Sinan Ateş davasında yeni gelişme!
Bakan Varank'ın kuzenine 208 milyon liralık ihale kıyağı!
Emekliye 29 Ekim ikramiyesinde yeni detaylar: Ne kadar olacak, kimlere yatacak?
Bakan Yardımcısı EYT için tarih verdi: "Artık konuşmayı bırakmış olacağız"
AFAD’dan çarpıcı rapor: 649 bin 632 kişi halen konteynerde yaşıyor
Erdoğan’ın ‘enflasyon’ açıklamalarına vatandaşlardan tepki! "Ölmüş ne zaman dirilirse bunların lafı da o zaman doğrudur"
"Mobbing'e uğruyorum" deyip canına kıyan savcı adayının odasından 3 not çıktı
Erdoğan ‘milletin çeşitliliği’ demişti: Fatih Altaylı “Anayasadan Türklüğü çıkaracaklar, ilk 4 maddeye dokunmak konusunda da bazı adımlar atılabilir”
YSK CHP'nin itirazını kabul etti, yeniden sayım kararı durduruldu: Beykoz'da Alaattin Köseler mazbatasını alacak
İki külah dondurmanın fiyatı 1050 TL! Burası bilin bakalım hangi tatil bölgesi?
Tetikçi ‘Papi’ kayıp!