Z BENDİ YETMEDİ
Sürekli değiştirilen ve yeni yeni istisna maddeleri eklenerek adeta boşa çıkarılan İhale Kanunu'nda en son istisna, alfabenin son harfi olan (z) harfi de kullanılarak Merkez Bankası'na verilmişti. Alfabede harf kalmadığı için istisnaların da son bulacağı umut edilirken yeni istisna mevzuata, “4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasına (z) bendinden sonra gelmek üzere (aa) bendi eklenmiştir” cümlesiyle girdi. (aa) bendinde TMO'nun ihale mevzuatı dışına çıkarılma gerekçesi, “üretimin yetersiz olması nedeniyle ürün fiyatlarında meydana gelebilecek olağanüstü dalgalanmaların önlenmesi veya ürünlerde fiyat istikrarının sağlanması” diye ifade edildi. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, İhale Kanunu'na uyulması nedeniyle TMO'nun çok hızlı bir şekilde ihale açıp tarımsal ürün ithal edemediğini belirtirken, yeni düzenleme sayesinde çok daha kısa süre içinde tarımsal ürün ithal edebileceklerini söyledi. Güldal, ihalelerle en çok hububat ithalatı yaptıklarını belirtirken, Cumhurbaşkanı'nın yetki vermesi halinde TMO'nun her türlü tarımsal ürünü ithal edebileceğini söyledi.
Düzenlemeye sert tepki gösteren CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, istisnalar konusunda alfabedeki son harfin Merkez Bankası için kullanıldığını hatırlatırken, “Kanun maddelerinde a, b, c, d, e, f, g… z hepsi bitti. Şimdi de ‘aa' maddesi ekliyoruz” dedi. AKP'li milletvekillerinin gülmesi üzerine Bekaroğlu, “Gülmeyin, oturup ağlayın. Sizin bu ülkenin idari yapısında yaptığınız tahribat onlarca yıl düzeltilemeyecek. 24 adet kanun çıkararak İhale Kanunu'nda 193 tane değişiklik yaptınız. İhale kurallarına uymayacaksanız yasayı kaldırın gitsin” dedi.
İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz da, TMO'nun yurt dışından tarımsal ürün ithal etmesine de böylesine hızlı ithalat yetkisi almasına da gerek olmadığını belirtirken, “Tarlalar boş duruyor, TMO ithalat yetkisi alıyor. Bakın tam ekim zamanı. Neye ihtiyacınız varsa, neyi ithal etmek istiyorsanız bugün ekin mayısta, haziranda biçin. İthalat yapmayın” dedi.
Ermenek’teki faciada ölen madencinin babası Recep Gökçe, coronadan hayatını kaybetti...70 izlenme
CHP’den Sinan Ateş cinayetine Susurluk benzetmesi49 izlenme
Gece yarısı tabela operasyonu!778 izlenme
Kıyıları işgal ettiler yetmedi, denizi doldurup işgal ettiler o da yetmedi plaja demir kapı yaptılar34 izlenme
Ukrayna'da sivil yerleşim alanına gizlenen Rus zırhlıları imha edildi!97 izlenme
Genlerimde vatan, bayrak Atatürk cumhuriyeti vardır191 izlenme
"Atatürk’e saldıran dünün Fetullahçılarıyla karşı karşıya oturmayın"96 izlenme
Bu hoca görünümlü yobaz, AKP'ye oy vermeyeni kâfir ilan etti !327 izlenme
Ayşe Ateş'ten Bahçeli'ye: "Gör eserini, size de bu yakışır!"
Mansur Yavaş: "Cumhurbaşkanı’nın onayladığı krediyi reddettiler"
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1485 yeni vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 1389 kişi sağlığına kavuştu!
Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı