Buna göre, TarımGFE’de, 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,51, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 67,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 123,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 61,54 artış gerçekleşti.
Böylece Tarım GFE yıllık bazda endeks tarihinin rekorunu kırmış oldu. Endeksteki artış önceki ay yüzde 117 olmuştu. 
Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar sırasıyla, yüzde 32,06 ile veteriner harcamaları ve yüzde 45,53 ile tohum ve dikim materyali oldu. Buna karşılık, yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, yüzde 236,45 ile gübre ve toprak geliştiriciler ve yüzde 184,42 ile enerji ve yağlar oldu.
Aylık artışın düşük olduğu alt gruplar sırasıyla, yüzde 1,01 ile gübre ve toprak geliştiriciler ve yüzde 1,22 ile enerji ve yağlar oldu. Buna karşılık, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, yüzde 8,65 ile hayvan yemi ve yüzde 8,00 ile diğer mal ve hizmetler oldu.
İmamoğlu saatlerdir avukatlarıyla görüştürülmüyor: Nezarethanede bekliyor7 izlenme
Tasarruf genelgesinin iki haftalık bilançosu: Önemli hizmet ihaleleri de iptal edildi32 izlenme
Zeybekçi'den tuhaf Kayyum savunması: 'Niye ciyak ciyak bağırıyorsunuz?'18 izlenme
Askıdan ekmek alan kadın pes dedirtti! 'Ülkede açlık yok, çalışana iş var, hükümetten memnunum'48 izlenme
AKP iktidarında üniversiteli işsiz sayısı katlanarak arttı151 izlenme
Altı da üstü de tarih katliamı! AKP'li belediyenin üzerine villa yapacağı yeraltı şehri ortaya çıktı33 izlenme
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem!38 izlenme
Can Holding’in sahibinden iktidarın başını ağrıtacak ifade: CHP’den tepki9 izlenme