Genç BüroSen Genel Başkanı Ferhat Özbengi, eşinin temaslı olduğu kişileri sağlık ekiplerine ilettiğini ve sonrasında ise karantina süreci bitmeden yerinin değiştirildiğini söyledi.
YAŞANANLARI ANLATTI
Genç BüroSen Genel Başkanı Ferhat Özbengi olaya bizzat şahit olduğu belirterek şöyle konuştu; “Bunu yaşayan eşimdi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesinde zabıt katibi olarak görev yapan, eşimin Covid 19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine filyasyon ekibi geliyor. Daha sonra Personele daire başkanı tarafından, ‘Ben Antalya il sağlık müdürü ile görüştüm. Dairemizde iş yükü çok fazla, diğer çalışan personeller ile temaslı olduğunu söyleme’ şeklinde talimat veriliyor.
Bu olay sonrasında evimize gelen filyasyon ekibinin verdiği bilgi doğrultusunda son bir haftanın önemli olduğu söylendi. Bunun üzerine, eşim birlikte çalıştığı kalemdeki diğer personellerin ismini temaslı olarak filyasyon ekibine bildirmiştir. 04.12.2020 tarihinde karantina süreci bitmeden zabıt katibi eşimin yerinin değiştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Yer değişikliğinin personele tebliğ edilmeden, adeta sürgüne gönderilmişçesine işlem yapılmıştır.
Bunun tek sebebi ise temaslı olarak dairenin karantinaya alınmasıdır. Adalet Bakanlığına bağlı bir kurumda bu muamelenin bir personele yapılması motivasyon kaybına yol açmaktadır. Şimdi sağlık bakanımız Fahrettin Koca’nın filyasyon ekiplerine doğru bilgi verin, temaslı kişileri bildirin tavsiyesi sonucunda personelin başına gelenlerin ilk ve son olmayacağının çağrısında bulunuyorum. İş yükü yüzünden insan sağlığının tehdit edildiği bugünde bu olayın Adalet Bakanlığı camiasında yaşanmasını büyük üzüntüyle karşılıyorum”
BBC açıkladı: TL'nin çöküşü Erdoğan'ı neden endişelendirmiyor?43 izlenme
İran’dan 3 milyon kişi Türkiye’ye göç edebilir12 izlenme
Halkın düştüğü ekonomik durumu, 65 yaşındaki teyzenin yürek yakan sözlerinden dinleyin !184 izlenme
Yarın başlıyor! İşte ayçiçek yağına gelen zammın listesi!61 izlenme
Doların 9 lira olması sonrası olay yaratan video! Erdoğan, Soylu ve Albayrak'ın ekonomiye dair iyi sözleri!48 izlenme
AKP'li adaydan, seçilmesine karşı çıkan AKP'lilere 'İhaleciler, hırsızlar !'1026 izlenme
Teklif Meclis'e sunuldu! Çalışan emekli de 5 bin TL ikramiye alacak21 izlenme
Tanzanya da borç taktı!38 izlenme
Uzmanlar ve siyasiler kurdaki düşüşü değerlendirdi "Bu örtülü faiz artışıdır"
Faiz indirimlerinin Hazine’ye faturası belli oldu!
İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı Şancı istifa etti: "Mansur Yavaş'ın kazanması için çalışacağım"
ABB'den soruşturma izni açıklaması: Mansur Yavaş yazılı ifade verdi