Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, şarkıcı Tarkan’ın “Geççek” isimli şarkısının istihbarat birimlerince araştırılması gerektiğini belirtti.
KRT'de yer alan habere göre Orakoğlu, “Sanat dünyasında etki, nüfuz ajanları veya uyuyan hücreler var mı?” başlıklı köşe yazısında "Sanat dünyası içinde son günlerde Fazlı Say, Sezen Aksu, Şahan Gökbahar, Cem Yılmaz ve Tarkan’ın mevcut iktidar aleyhinde tenkit sınırlarını aşan siyaset kokan açıklamaları Türkiye gibi darbe ve teröre hedef olan bir ülkede normal karşılanmaz sanırım" dedi.
Orakoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:
Diğer taraftan Türkiye’deki yasal veya illegal derin yapılarca veya yabancı ülke gizli servisleri tarafından ajanlaştırılmış ünlüler, gazeteciler ve tüm mesleklerden insanlar olabilir. Şüphesiz ki bu ilişkiler çok gizli kategoridedir. Kolay kolay ortaya çıkmaz veya çıkarılamaz.
Tarkan veya bir sanatçı ile ilgili iddialar şüphesiz istihbarat birimlerince ciddi anlamda incelenir. Tarkan’ın “Geççek” isimli şarkısının Millet İttifakı tarafından iktidar aleyhine kullanılması bazı FETÖ ve PKK’lı unsurların bu şarkıya ideolojik olarak sahip çıkmaları da istihbarat birimlerince araştırılması gereken konular arasındadır. Ancak bu konu ile ilgili yaptığım araştırmada bu şarkı ile savcılık veya güvenlik birimlerince bir soruşturma henüz yoktur ve yapılmamaktadır."
Tarihi camilerin hazireleri AKP’lilerin aile mezarlığına çevrildi!54 izlenme
Esenler Otogarı'nda AKP'ye ilk darbe352 izlenme
Abdüllatif Şener'e 'cumhurbaşkanına hakaret'ten dava576 izlenme
Ümit Özdağ: "Beni Öcalan için rehin tutuyorlar"17 izlenme
Araplar BİM'e ortak oldular! BAE bütün sermayesi ile yandaşları kurtarmaya geldi36 izlenme
İstanbul Esenyurt'ta kadınların fotoğraflarını çekerek taciz eden kişiye meydan dayağı!53 izlenme
29 kişi can vermişti: Yangın faciası sonrası gece kulübünün içi böyle görüntülendi20 izlenme
Trafik sigortasında büyük soygun!27 izlenme
AKP'liler “Hoca’ya komplo mu kuruyorsunuz!” diyerek üstünü örtmüştü, Fethullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen hakkında yeni tecavüz kararı!
Cumhur İttifakı'nda Bülent Arınç krizi: Biri onu sustursun
Veriler açıklanmadı, CHP'li vekil isyan etti: "İcra verilerinden iktidar utanıyor mu?"
Ankara'da flaş anket sonucu: Fark attı