Cumhurbaşkanlığı kamudaki araç saltanatını azaltmak için tasarruf genelgesi yayınladı, araç kiralamalarında kısıtlama istedi. Ancak genelgeye uyan yok. Bakanlıklar 2023 yılında kullanacakları lüks araçlar için peş peşe ihalelere çıkıyor. MEB, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı lüks makam aracı ve koruma aracı kiraladı.
Milli Eğitim Bakanlığı geçen ay üç ayrı ihale düzenleyerek, 2023 yılında kullanılacak 63 araç için toplam 11 milyon 368 bin TL ödedi. Araçların 4’ü yabancı menşeli olacak ve bunlar koruma aracı olarak kullanılacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da 2023 yılında makam hizmetlerinde kullanmak amacıyla 4 adet sıfır Audi araç kiraladı. Koruma hizmetleri için de lüks özelliklerde 9 koruma aracı kiraladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı 15 Aralık 2022’de sözleşme imzalayarak 5'i yabancı menşeli 40 araç kiraladı ve 36 aylığına 12 milyon 711 bin 960 TL ödendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise 15 ay kullanmak üzere bir adet yabancı menşeli makam aracı ile 5 koruma aracı kiraladı.
Kıbrıs gazetesinden iddia: 'Erdoğan'ın açılışı için Türkiye'den KKTC'ye götürülenler dönüşte birbirine girdi'20 izlenme
Erzurum'da AKP'li başkan yeni döneme hızlı girdi! Belediyeye ait 45 taşınmazı satışa çıkardı!359 izlenme
AKP'yi sarsan skandal fotoğraf: Ticari suç zanlısı Ticaret Bakanı Muş'la aynı karede!24 izlenme
AKP'nin 62 oy farkla kazandığı seçime MHP itiraz etti25 izlenme
15 Temmuz gazileri "İktidar paranın üzerine yattı!"67 izlenme
Emekliye yazın bir hafta ücretsiz tatil müjdesi: KYK tatili de torpille27 izlenme
Fesli Mısıroğlu’nun mirası kavga çıkardı! Mirası dudak uçuklattı!46 izlenme
Asgari ücretle geçindiğini iddia eden patronu işçiler böyle ifşa etti!59 izlenme
OdaTV’ye erişim engeli!
'Maaşım yok, emekli değilim, kirada oturuyorum, bugün buluyorum yarın bulamıyorum' Peki oyunuz kime 'AKP'ye !'
Sedat Peker'in 'yalanlarsan kasetini yayınlarım' çıkışının ardından AKP'li Metin Külünk'ten flaş sözler!
Tasarruf mu demiştiniz: Kamu kurumlarına 2 bin 260 yeni araç!