TBMM'ye sunulan yeni bütçe yasa teklifine göre, önümüzdeki yıl kamu kurum ve kuruluşlarına ambulans ve motosikletler hariç bin 652 yeni araç alınacak. Hazine'nin 100 lüks aracı olacak.
SARAYA 47 YENİ ARAÇ
Zengin araç filosuyla dikkatleri çeken Cumhurbaşkanlığı'na 47 yeni araç daha alınacak. Tamamının Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınacağı belirtilen araçlardan 30'u binek otomobil, 5'i 17 kişilik minibüs, 5'i pikap, 5'i panel ve 2'si de en az 41'er kişilik otobüsten oluşuyor. Cumhurbaşkanlığı bu yıl da 2'si güvenlik donanımlı 26 yeni araç almıştı. Gelecek yıl milli saraylar için de 1 araç alınacak.
Bu yıl kamuya alınacak araç dağılımında en dikkat çekici alımı Hazine ve Maliye Bakanlığı yapacak. Bakanlık, önümüzdeki yıl tamamının cins ve fiyatını kendisinin belirleyeceği ve fiyat limitine tabi olmayan araç anlamına gelen T22 sıra cetveline tabi 100 adet taşıt alacak. Yeni araçların merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacağı ve parasının ilgili idarelerce ödeneceği belirtildi. T22 dışında kamuya alınacak araçların ÖTV ve KDV hariç azami satın alma bedeli, otomobillerde 195 bin 500 ila 215 bin lira arasında değişiyor. T22'ye tabi araçlarda ise bu sınırlar gözetilmiyor.
Coronavirüs nedeniyle ciddi sıkıntı yaşanmasının ardından Sağlık Bakanlığı önümüzdeki yıl 1.050 adet tıbbi donanımlı yeni ambulans satın alacak. Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü de toplamda 120 motosiklet alımı yapacak. Yeni kurulan Helal Akreditasyon Kurumu da bir makam aracı ile 17 kişilik 1 minibüs alacak.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/tasitsaltanatitamgaz6092289/
Tıp Fakültesi Dekanı rakam verdi ve uyardı "Vaka sayısı düşmeden normalleşmeden söz edilemez"86 izlenme
Devlet 7 ilde ücretsiz tarım arazisi tahsis edecek105 izlenme
Levent Üzümcü, 24 Haziran seçiminin ardından düşüncelerini yazdı271 izlenme
Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı isim için üniversitede panel düzenlediler!186 izlenme
Asgari ücrette dengeler altüst oldu: Patron işçi çıkarmayı masaya getirdi!48 izlenme
Saray'ın yedek ödeneği arşa ulaştı: 8 ayda 83 milyar TL!45 izlenme
AKP’nin kalesi Konya’da esnaf gece yarısı meydana indi!53 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Mikolayiv şehrindeki valilik binasını vurdu, 7 kişi öldü, 22 kişi yaralandı!76 izlenme
CHP'li vekil emeklilere simit dağıttı, emekli haykırdı: "Yiğit soğana, emekli simide muhtaç oldu"
TOKİ günde 56 bin TL tazminat ödüyor!
Koç Holding'e ait Divan Otel'den örnek davranış! İki büyük otelini sağlık çalışanlarının hizmetine açtı!
Son yağma... Adım başı para yazacak!