Tayfun Kahraman 4 yıl önce deprem için bakın nasıl uyarmıştı! "İstanbul büyük bir depreme..."

39 izlenme 25 Nisan 2025
Reklamlar


Gezi Direnişi davası tutuklusu Deprem ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Tayfun Kahraman, yaptığı paylaşımda "Her bir park, afet ve felaketlere karşı canımızı koruyacağımız sığınaklar, toplanma alanlarıdır. Bunlardan en merkezi ve önemlilerinden olan Gezi Parkı'nın korunması bu nedenle önemliydi" dedi.



İstanbul'daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Marmara Cezaevi'nde Gezi Direnişi davası nedeniyle tutuklanan Deprem ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Tayfun Kahraman'dan açıklama geldi.

Kahraman, deprem toplanma alanlarının önemine dikkat çekerek "Bunlardan en merkezi ve önemlilerinden olan Gezi Parkı'nın korunması bu nedenle önemliydi." dedi.

Tayfun Kahraman'ın açıklaması şöyle:

"Sevgili İstanbullular,

Bugün yaşanan 6,2 şiddetindeki deprem dolayısıyla pek çok vatandaşımız aileleriyle birlikte parklarda toplandı.

Her bir park, afet ve felaketlere karşı canımızı koruyacağımız sığınaklar, toplanma alanlarıdır. Bunlardan en merkezi ve önemlilerinden olan Gezi Parkı'nın korunması bu nedenle önemliydi.

Parkın korunması için hukuki mücadelemizin bedeli 3 yıldır devam eden tutsaklığım oldu. Daha ne kadar sürecek bilmiyorum.

Parklarımıza ve deprem toplanma alanlarımıza sahip çıkalım. Hiçbir rant, insan canından önemli değil.

Silivri'den selamlar. Yenden geçmiş olsun. 

Allah ülkemizi ve milletimizi korusun."

halktv.com.tr

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP’den çok sert “Tamer Karadağlı” tepkisi: "Sarayı çok seviyor, birden döndü" Bu yıl 76 kişi ekonomik nedenlerle intihar etti Resmi Gazete'de yayımlandı: Türkiye’den üç ülkeye daha hibe! 35 yıl para biriktirip yaptırdığı evde sadece 5 ay oturabildiler