İki sene önce 1,2 milyar TL zarar ile bir rekora imza atan Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) yöneticilerine milyonlarca lira tazminat ödediği ortaya çıktı. Toplam 200 milyon TL’yi bulduğu iddia edilen ve kamuoyuna, ‘hayali evrak vurgunu’ olarak yansıyan usulsüz işlemlerin merkezi PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.'deki beş kişilik yönetici kadrosuna, brüt 2 milyon 408 bin TL, net 1 milyon 616 bin TL tazminat ödendi.
HAVELSAN’A GEÇTİ
PTT’nin verilerine göre, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan İsmail Köse, ‘karşılıklı anlaşma’ ile görevinden ayrıldı. PTT’de hayali evrak vurgununun yaşandığı 2019’da Teknoloji Genel Müdürü olarak kurumda çalışan Köse’ye 291 bin 620 TL tazminat ödendi. Köse, PTT’deki görevinden ayrıldıktan sonra Havelsan’a Proje Yöneticisi oldu.
ŞİRKETİ PTT’YE SATTI
Kurucusu olduğu SBS Savunma Sanayi isimli şirketin, PTT’de görev yaptığı sırada PTT tarafından satın alınması ile gündeme gelen Yusuf Kürşat Runcel’e ödenen tazminat da dikkat çekti. Runcel, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş’den karşılıklı anlaşarak ayrıldıktan sonra 533 bin 791 TL net tazminat aldı.
PTT’nin yoğun olarak usulsüzlüklerle anıldığı 2019’da kurum kadrosunda Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Ferhat Şirin’e ödenen tazminat ise 263 bin TL oldu. Şirin ile birlikte eski PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Umut İlker Karataş’a da 263 bin TL tazminat ödendi. PTT iştiraki Bilgi Teknolojileri A.Ş’nin bir diğer eski genel müdür yardımcısı Erkan Eren’e ödenen tazminatın ise 265 bin 450 TL olduğu bildirildi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/pttyoneticilerinemilyonlarcaliratazminatodemish91735.html
Ünlü iş adamından dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı “Bu zamana kadar görüp görebileceğimiz bana göre en büyük krizi yaşıyoruz. Bundan daha büyük kriz görmedik”108 izlenme
Çakıcı'dan Erdoğan'a şok mektup! Erkek gibi söyle...868 izlenme
Metro tüneli değil sanki karadelik! Metronun maliyeti yaklaşık 2 milyar 340 milyon lirayı aştı!64 izlenme
Seçim sonuçlarının ardından kutlama yapan Suriyeliler: "Suriye'den daha fazla Suriyeli var"49 izlenme
Silahlanma çağrısı yapan çete lideri Peker’den yeni tehdit! ‘Sokağa çıkarız’615 izlenme
Aziz İhsan Aktaş çocuk istismarından yargılanmış! Mağdurun ailesi şikâyetten vazgeçince kurtulmuş9 izlenme
Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi19 izlenme
ABD Kongresi'ndeki kriz Ukrayna savaşını ve Amerikan ekonomisini nasıl etkileyebilir?24 izlenme
Gericiden 'Bu kadarına da pes' dedirten skandal sözler! ‘Yenge ve kuzenle aynı sofraya oturmak caiz değildir’
Başvurular bugün başlıyor! KOSGEB'den 250.000 lira faizsiz ve geri ödemesiz hibe desteği
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 214.993’e, can kaybı ise 5.402’ye yükseldi!
Asgari ücret 9.000 TL mi olacak? İşçi cephesinden gelen teklife Erdoğan'dan yanıt geldi.