Türkiye’de salgına karşı en sıkı önlemleri alan kurumlardan TBMM’de sağlık birimindeki doktorun virüs testi pozitif çıkınca onunla temas eden 213 kişi yakın takibe alındı. Son 14 gündür 12’si milletvekili 213 kişi kontrolden geçti, tümü evlerinde izole edildi.
Hürriyet'te yer alan habere göre; TBMM sağlık birimindeki görevli doktorun COVID19 testinin pozitif çıkmasının Meclisi alarma geçirdiği ve 17 acil önlemin alınmasına neden olduğu ortaya çıktı.
TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, doktor tarafından 201 personel ile 12 milletvekilinin muayenesinin yapıldığını kaydederek, “İlgili hekime muayene olmuş tüm hasta ve personel bilgilendirilmiş ve evlerinde 14 günlük izolasyonları sağlanmıştır. Her gün aranılarak sözel klinik takibi yapılmıştır” dedi.
ÖNERGE VERİLDİ
Geçen ay koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan Meclis doktorunun ikinci testi pozitif çıkmıştı. Bunun üzerine karantinaya alınarak tedavisine başlanan doktor, 7 Nisan’da da taburcu edilmişti. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Bilgiç, doktor tarafından 201 personel ile 12 milletvekilinin muayenesinin yapıldığını söyledi. Bilgiç, “İlgili hekime muayene olmuş tüm hasta ve personel bilgilendirilmiş ve evlerinde 14 günlük izolasyonları sağlanmıştır. Bu kişilerde evde izolasyon süresince vakaya rastlanılmamıştır” bilgisini verdi.
ALTI PERSONELİN TESTİ POZİTİF
18 Nisan itibarıyla altı personelde de koronavirüs tespit edildiğini, tedavi ve izolasyon süreçlerinin yakından takip edildiğini ve 789 personele idari izin verildiğini belirten Bilgiç, alınan önlemleri şöyle sıraladı:
“Grip Polikliniği oluşturulmuş ve poliklinik odasındaki merkezi havalandırma emişleri kapatılmış, Hepa filtre cihazı temin edilmiş, numune alma kabini yapılmıştır. Hastanemizde görevli doktorumuzun COVID19 testinin pozitif çıkması nedeniyle COVID19 test için hızlı antikor testi temin edilmiş ve tüm personele iki kere tarama yapılmıştır. Şüpheli vaka kapsamında hastaneye yatışı gerçekleştirilen personelimizle temas kuran tüm personel ve hastalar aranarak karantina protokolü uygulanması hakkında bilgi verilmiştir. Hastane içerisinde tüm alanlar dezenfekte edilmiş ve şüpheli vaka sonrası ilgili alanların dezenfektesi yapılmıştır. Acil servis girişi bina önüne triaj alanı planlanmıştır."
https://www.haber3.com/guncel/tbmmdekoronavirusalarmi213kisitakipaltindahaberi5343245
Soylu ve ‘Bataklık’ın beyninin buluştuğu iki olay: Ne tutuklu kaldı, ne kara para aklayanlara kilit vuruldu61 izlenme
Kırmızı bültenle aranan 2 organize suç örgütü üyesi Türkiye'ye getirildi15 izlenme
Mahfi Eğilmez'den TÜİK'e: "Açıkla kurtul"27 izlenme
Uçak yok! Orman yangınına beton mikseriyle müdahale21 izlenme
AKP'liler kriz çıkarmıştı: Veli Ağbaba TBMM'yi karıştıran 'tabut'taki saklı gerçeği açıkladı!27 izlenme
CHP'nin kasasında kilitli duran anket23 izlenme
Suriyeli yağcıları iş başında! İkbal Gürpınar '15 Temmuz'u kesinlikle Suriyeliler sayesinde kazandık. Suriyeliler geldi yağmur üstüne yağmur yağdı'58 izlenme
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Müjdeyi Verdi, Fırsatçılar da Ev Fiyatlarını Arttırdı40 izlenme
Güldür Güldür'den 'İmamoğlu' skeci: "Ben uzaylıyla da kardeşim, ben alienle de kardeşim"
AKP’li isimden İmamoğlu’na destek: ‘Salladı İstanbul’u’
Kılıçdaroğlu'ndan açılış mesajları: "Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür"
'Manisa'da koronavirüslü öğrenci sınava girdi, 19 öğrenci karantinaya alındı' iddiası!