Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 21 Kasım'da Milli Kardeşlik, Dayanışma ve Demokrasi Komisyonu'nda yapılan oylama sonucunda, milletvekillerinin bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı Adası'nı ziyaret etmesine 'hayır' dedi.
AKP, MHP ve DEM Partili temsilcilerin yapacağı ziyarete üye göndermeyeceğini açıklayan CHP'ye ilk tepki, terör örgütünün şu anki lideri terörist Murat Karayılan'dan geldi.
TERÖRİSTTEN CHP'YE KÜSTAH TEHDİT: 'VAZGEÇMEZLERSE ZARAR GÖRÜRLER'
Karayılan, örgüte yakın bir medya organına verdiği röportajda, CHP'nin İmralı'ya vekil göndermeme kararı için “CHP hata yaptı, bu hatadan dönmezlerse zarar görürler" ifadelerini kullandı.

Terörist Karayılan, röportajında alınan karara yönelik şu açıklamalarda bulundu:
CHP son yıllarda Kürt halkının dostu olduğunu iddia ediyordu çözümden ve demokrasiden yana tavır aldığını iddia eden bir resim çiziyordu buna aykırı şekilde hareket etti.
Türkiye Partisi olmak istiyordu bu tutumu ona ters düştü.
Komisyon Önder Apo’ya gitmezse bu sorun nasıl çözülecek? Komisyonun İmralı’ya gitmesi süreci ilerletecek. Şimdi hukuki ve yasal adımlara ihtiyaç var, hareketimiz yapabileceği her şeyi yaptı. Şimdi ikinci aşamaya geçilmeli. Gücümüz olmasına rağmen çözüm uğruna PKK’yı dağıttık.”
Sözcü
Erdoğan Bayraktar'ın 'evi terk et' dediği isim Soylu'nun akrabası çıktı!59 izlenme
Kim tutuyor bunu Türkiye'de? Afgan kız bugün de Türklere tehditlerde ve hakaretlerde bulundu!96 izlenme
İBB, Kocasinan Parkı’nı geri aldı35 izlenme
Partizanlığın geldiği son nokta! İnşaatta çalışmak isteyen vatandaşa “AKP’ye üye ol” dediler!52 izlenme
Kuşadası Belediye Başkanı'ndan dikkat çeken 'Çerçioğlu' iddiası19 izlenme
Savcılık Ferdi Zeyrek’in bahçesindeki makine dairesini ve havuzu mercek altına aldı34 izlenme
THK’ya 5 yılda 2 bin kişiyi aldılar24 izlenme
Zam rekortmeni ayçiçek yağına yeni zam yolda!50 izlenme