Orta Doğu'da hareketlilik bitmek bilmiyor...
Dün İsrail ile Hamas arasında alınan ateşkes kararının uygulanmasından ve esirlerin takas edilmesinden sonra yeni bir iddia İngiliz medyasından geldi.
İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian İsrailli yetkililer tarafından kamuoyuna açıklanan bir listeye göre, İsraillilere karşı "ölümcül saldırılarda bulundukları iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan 180'den fazla Filistinli mahkumun sınır dışı edileceği" belirtildi.
Arap ve İngiliz medyasına konuşan iki Hamas yetkilisi, mahkumların çoğunlukla Türkiye'ye, Katar’a veya Cezayir’e sınır dışı edileceğini iddia etti.

Hamas'ın üç İsrailli esiri teslim etmesinin ardından İsrail, bugün erken saatlerde 90 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.
Böylece, Gazze'de uzun zamandır beklenen ateşkes kapsamındaki ilk rehine ve esir takası tamamlandı.
Fransız medyasına konuşan üst düzey bir Hamas yetkilisi de bir sonraki esirtutuklu takasının 25 Ocak Cumartesi günü yapılacağını bildirdi. Ateşkesin ilk aşamasında, yaklaşık bin 900 Filistinli karşılığında 33 İsrailli esirin Gazze'den iade edilmesi bekleniyor.
Nefes
Foreign Policy, "Erdoğan hasta" dedi ve yerine geçecek ismi açıkladı88 izlenme
AKP'li başkandan yemek kıyağı! 1 ton baklava sipariş etmiş15 izlenme
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı15 izlenme
Kartalkaya faciasında Bakanlıktan üç bürokrat için soruşturma izni: "Kusur ve ihmalleri yok, yargı da görsün"10 izlenme
Azerbaycan'dan göz dolduran hareket: Atatürk'e saygı işte böyle gösterilir!78 izlenme
Kamusu da Özeli de, bankalar Erdoğan'ı dinlemedi!863 izlenme
Hijyen ve temizlik ürünlerine zam geliyor30 izlenme
AYM Başkanı Erdoğan’ın yüzüne karşı bu ifadeleri kullandı: "Yargının ve yargıcın bağımsız olmadığı yerde kuvvetler ayrılığından söz edilemez"38 izlenme
Murat Ongun'dan flaş TÜGVA açıklaması: Tüm yöneticileri işe alınmış!
AKP kongrelerine yaptığı suç duyurusu ile tanınan Nuri Başkapan, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!
Kanal İstanbul'un imar planı iptal edildi
Özgür Özel: "1 Nisan günü Hatay’ı AK Parti'ye emanet edeceğime..."