CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Türk Hava Kurumu:’na ait yangın söndürme uçaklarının satışa çıkarılmasına sert tepki gösterdi. Adem, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının satış ilanı, yalnızca birkaç eski model uçağın açık artırmaya çıkması değildir. Bu, Cumhuriyet’in aklına, emeğine, kurumlarına ve ormanlarına açılmış açık bir ihaledir. Bu satış, bir bakıma itiraftır. Yıllarca 'uçmaz' denilen, 'hurda' yaftasıyla gözden düşürülen o uçaklar, şimdi milyon dolarlık etiketlerle satışa sunuluyorsa; mesele teknik değil, siyasidir. Demek ki uçuyorlardı da, siz indirdiniz. Demek ki çalışıyorlardı da, siz susturdunuz. Şimdi de satıyorsunuz. Hem de gözümüzün içine baka baka.” sözlerini sarf etti.

Açıklamasının devamında, “O uçaklar hangarda çürürken, bu ülkenin ciğerleri yandı. Ormanlar yandı, köyler kül oldu, hayvanlar kavruldu. Bu milletin vicdanı kavruldu. Ve şimdi o enkazın içinden utanmadan 'satış ilanı' çıkarıyorsunuz. Borç diyorsunuz, icra diyorsunuz. Oysa sattığınız sadece mal değil. İtibar. Hafıza. Cumhuriyet’in gökyüzüne yazdığı ilk cümleler.” söyleminde bulunan Adem, “THK’yı kayyumla yönettiniz, liyakati dışladınız, kurumu çökerttiniz. Şimdi enkazdan para çıkarmaya çalışıyorsunuz. Peki size soruyorum: Bir derneği bile yönetemeyenler bu ülkeyi nasıl yönetebilir? Yangına müdahale edemeyen bir iktidar, felaketlerin büyümesini değil durmasını nasıl sağlayabilir?” ifadelerini kullandı.

“Bugün satışa çıkarılan bu uçaklar, aynı zamanda bir yüzleşmenin resmidir. 2021’de, 2022’de, 2023’te ormanlarımız yanarken nerede olduğunuzu, nasıl sustuğunuzu, nasıl kaçtığınızı herkes biliyor. Şimdi de satıyorsunuz. Bir özür bile dilemeden. Bu milletin vicdanı, bu satışa da bu ihmale de razı değildir.” ifadelerini kullanan Erhan Adem, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, Türk Hava Kurumu’nun yeniden yapılandırılması ve orman yangınlarıyla mücadelede gerçek, bağımsız ve kamusal bir müdahale sisteminin kurulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü bu mesele sadece yangınla değil, adaletle, liyakatle ve Cumhuriyet’le ilgilidir.” sözlerini iletti.
CHP’li Adem, sözlerini “Satılan bir uçak değildir, satılan gökyüzüdür. Susturulan bir kurum değildir, susturulmak istenen halkın hafızasıdır. Ama unutmasınlar; Gökyüzü bizimdir, orman bizimdir, hafıza bizimdir ve biz bu hesabı soracağız." ifadelerini kullanarak noktaladı.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Suriyeliler, Gaziantep’te bir gencin boğazını kesti!940 izlenme
Röportajda konuştukları başına geldi! İktidarı eleştiren emekli adam ifadeye çağrıldı!20 izlenme
AKP'li vatandaş sokak röportajında isyan etti! 'Şu son birkaç aydır, bize verdiği her şeyi zehir gibi burnumuzdan geri getirdi. Açız açıkçası. Tok açın halinden anlamaz'81 izlenme
Sahte evrakla TOKİ ihalesini kazandı!317 izlenme
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen otelin ÇED sürecini bakanlık iptal etti15 izlenme
İspanyol gazete duyurdu: '5'li çete'den Barcelona teklifi37 izlenme
İmamoğlu’nun makamındaki fotoğraf değişti179 izlenme
Müjdat Gezen, 'yargı işkencesi'nin kitabını yazdı81 izlenme
Meksika'da 8 yaşındaki çocuğun katil zanlısı linç edildi
Sırası gelmeyen AKP'li başkana evinde özel aşı!
CHP'li Özel'den Mersin'deki terör saldırısına ilişkin flaş açıklama: "Dikkat edin, bir hazırlık var"
Uyuşturucu komisyonunu reddeden AKP’liler CHP’lilerin üye sayısını düşürdü!