Kripto para vurgununda 2 milyar dolarlık vurgun suçlamasıyla 11 bin yıla kadar hüküm giyen Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, kaldığı koğuşta ölü bulundu.
Özer'in Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki koğuşundaki ölümünde 'ihmaller zinciri' olduğu da ileri sürüldü.
Sözcü TV muhabiri Hazar Dost, Özer'in ölümünün ardındaki detayları 'Serap Belovacıklı ile Haber Saati' programında aktardı.
Özer'in 2 milyarlık vurgun suçlamasıyla tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Dost, bunun "büyük bir soruna işaret ettiği ve ihmaller zincirinin araştırılması gerektiği"ni aktardı.
Ölümün 'intihar' olasılığına değinen Hazar Dost, "Henüz otopsi raporu tamamlanmadı ama ilk bulgular bu yönde. Burada ciddi bir denetimsizlik var" dedi.

Özer'in avukatının cezaevi yönetimini ihmalle suçladığını belirten Dost, 'ihmal' iddialarını şöyle aktardı:
"Avukatı Sevgi Erarslan cezaevi yönetimini ihmalle suçluyor; Ailesi ve avukatı daha önce cezaevi yönetimine Faruk Fatih Özer’in psikolojisinin kötü olduğu yönünde resmi bildirimde bulunmuş.
Avukatı, cezaevi psikoloğuna giderek “müvekkilimin psikolojik durumu kötü, psikiyatri servisine yatırılması gerekiyor” demiş. Fakat cezaevi yönetimi, 'kendi talebi yok' diyerek hiçbir işlem yapmamış. Bir gün sonra da intihar haberi geldi.
Bir diğer büyük ihmal ise şu: Faruk Fatih Özer sabah ölü bulunuyor, hastaneye kaldırılıyor, otopsi yapılıyor ama aileye hiçbir şekilde haber verilmiyor. Aile ve avukatlar olayı medyadan öğreniyor. Hastaneyi aradıklarında ise 'otopsiden sonra arayacaktık' yanıtını alıyorlar."
Sözcü
Yeniçağ yazarından flaş iddia: Erdoğan aday olmayacak!
Afganistan’da yakalanan IŞİD sorumlusundan Türkiye itirafı! 'Son durak Türkiye'
Çiftlik Bank soruşturmasında flaş gelişme! Kırmızı bültenle aranıyordu, yakalandı
İşte AKP'nin aday profili: Önce 'seni vuracağım' dedi, sonra 'söylediysem annemi s.sinler'...
CHP’li Yavuzyılmaz: 'Türkiye’de ekonomik krizin sebebi 3 kelimede saklı: ‘Yap, işlet, devret'
Erdoğan düşüşü durduramadı, fark yüzde 6'yı aştı!
İmamoğlu'nun taksi projesine taksicilerden destek!
Mahkeme, maske cezasını iptal etti! Dikkat çeken ‘sosyal devlet’ vurgusu
Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret yine açlık sınırının altında kaldı! İşte yeni rakam...
Tarım Bakanı Pakdemirli'den müthiş çözüm! "Et yerine balık, tavuk, hindi yesek bu iş çözülecek!"
Engelli kadına cinsel saldırıda bulunmuştu! İki farklı suçtan hapsi istendi
Harç mı, haraç mı? Yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 3.000 liraya kadar yükseltilmesi planına tepki yağdı
İmamoğlu asıl garabeti açıkladı: "Bölücü bir terörist; TRT'ye çıkarılmıştı hatırlayın dün gibi. Sandık gelir, herkes boyunun ölçüsünü alır"
CHP İstanbul seçimi için iddianame: 10 kişiye 3 yıla kadar hapis istemi