Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik polis ablukası ve yurttaşlara yönelik sert müdahalenin ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Dayanışma vurgusu yapan Baş, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na hareket ettiğini açıkladı.
Baş, “Darbelere, kayyumlara, Saray’ın sopası haline dönüştürülmüş hukuksuz yargıya karşı her zaman dayanışacağız. Hep birlikte direnip beraber kazanacağız” dedi.
Baş’ın açıklaması şöyle:
“Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı olarak dayanışma sorumluluğuyla; İstanbul Milletvekili olarak görev bilinciyle; ama en önemlisi ülkemizin darbe zihniyetiyle yönetilmesine karşı direnmek üzere bir yurttaş kimliğimle ben de heyetimizle birlikte CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına geçiyorum. Darbelere, kayyumlara, Saray’ın sopası haline dönüştürülmüş hukuksuz yargıya karşı her zaman dayanışacağız. Hep birlikte direnip beraber kazanacağız.”
EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk de CHP İstanbul İl Başkanlığı’na gittiğini duyurdu.
Öztürk, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" mesajını paylaştı.
Öztürk'ün açıklaması şöyle:
“CHP İstanbul İl Başkanlığına geçiyorum. Saray’ın hak hukuk tanımazlığına, antidemokratik saldırılarına birlikte göğüs gereceğiz. Kayyımcı zihniyeti ortak mücadelemizle göndereceğiz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”
TELE1
Sinan Meydan: Ulusça sahip olduğumuz en doğru pusula ATATÜRK’tür87 izlenme
A Haber, Fatih'in tablosunu İstanbul'a kazandıran İmamoğlu'nun adını söyleme cesaretini gösteremedi!120 izlenme
Bunu da gördük! Bir AVM'de tek kullanımı 25 TL aylık aboneliği 400 TL olan 'VIP tuvalet' hizmet veriyor48 izlenme
Mahfi Eğilmez TÜİK verilerindeki tuhaflığı açıkladı: "Ya sanayicinin feryadı doğru değil ya da..."26 izlenme
Ukrayna'nın Çernihiv kentine bağlı köylerde sivillerin cesetleri bulundu!123 izlenme
Özgür Özel'den soruşturmaya ilk tepki: 'TÜSİAD nerede haksız?'39 izlenme
Telegraph: Bu deprem Erdoğan'ın sonu olabilir47 izlenme
Seçim olmadan tartışması başladı: Erdoğan seçimi yenilerse tekrar aday olabilir mi?234 izlenme
Muhittin Böcek’ten adaylık için para verdiği iddiasına sert yanıt: "1 kuruş para verdiysem şerefsizim. İspatlamazsa alçaktır"
Mehmet Şimşek'in 5 aylık ekonomi yönetimi döneminde Hazine'nin borcu 1,5 trilyon lira arttı
Sokak röportajında konuşan kadın: "AKP'yi hiç sevmiyorum. Ezanımızı alamazlar, bayrağımızı indiremezler, Atatürk'ü de silemezler"
Tüm bildiklerinizi unutun! ‘Hayırsever Reza’ ‘Hain Reza’ olunca…