TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, "Bilimi, Hukuku ve Şehircilik İlkelerini Yok Sayan, Rant, Talan ve Yolsuzluk Projelerini Yürüten Melih Gökçek Halka Hesap Verecek" başlıklı bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, Melih Gökçek’in ABB Başkanlığı döneminde kamuyu sistematik olarak zarara uğrattığı ifade edilerek, “Geçmiş dönemde yürütülen günümüzde sürdürülen tüm yolsuzluk ve talan projelerine dair ilgili belgeler, ivedilikle tümü kamuoyuyla şeffaf biçimde paylaşılmalıdır. Kamuyu sistematik olarak zarara uğratan kamu yararını değil sermayenin çıkarını odak alan İ. Melih Gökçek yargılanmalı, Gökçek döneminde bu hırsızlıklara ve kamu kayıplarına yol açan kamu görevlileri de yargılanmalı ve halka hesap vermelidir" denildi.
AKP iktidarı döneminde devlet yönetiminin her geçen gün yozlaştığını savunan TMMOB Ankara İKK’nin açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:
“Sermayedar ve yandaşlar haksız kazanç elde etmekte, kentler, kırlar, kültürel ve doğal değerler ‘çılgın projelerle` rant uğruna talan edilmekte, pandemi sürecinde ise halkın yoksulluğu gün geçtikçe daha da derinleşmektedir. Sosyal medya araçları üzerinden bakanlar istifa etmiş, pandemi sürecinin başından itibaren halkın sağlığını önceleyen hiçbir önlem alınmamış, vaka sayıları kasıtlı biçimde eksik açıklanmıştır.
Her gün ölen sağlık emekçilerinin talep ve uyarıları dikkate alınmamış, insan haklarını yok sayarak çalışmaya zorlanmakta, ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşirken, işsizlik sorunu git gide büyürken, devlet salgına, depreme, halkın karşı karşıya olduğu tüm risklere karşı alınması gereken tüm sorumluluğu halka yüklemekte ve sermayeyi odak almaktadır.”
ANKARA’NIN BÜTÜNLÜĞÜ PARÇALANDI
“Merkezi yönetimin çılgın projeleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin 23 yıllık belediye başkanı İ. Melih Gökçek döneminde hız kazanan talan projeleri, meslek örgütleri tarafından açılan davalar devam ederken parsel parsel Ankara`nın bütünlüğünü parçalamış, toplumsal belleğe ve aidiyet duygusuna saldırmış, astronomik rakamlarla kamu kaynaklarının sermayedara aktarılmasına yol açmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu devlet adamı Atatürk`ün, tüm Ankaralılara miras bıraktığı Atatürk Orman Çiftliği üzerinde kaçak saraylar, duble yollar, toplumun aklıyla dalga geçerek ziyaretçi akınına uğrayacağı dile getirilen bozuk oyuncak yığını Ankapark inşa edilmiştir.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/tmmobdangokcekleilgiliaciklamah56956.html
Özel, Kılıçdaroğlu CHP'sinin oy oranını ilk kez açıkladı19 izlenme
Yeni Akit şimdi de Hababam Sınıfını hedef aldı ! İşte o sahne1394 izlenme
Türkiye’de konser verip Atatürk’ün posterini indirmeye çalışan Yunan şarkıcıdan skandal ifadeler!41 izlenme
Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur tutuklandı45 izlenme
Bursa'da Erdoğan için kapatılan yolda acil hasta taşıyan ambulansın geçişine izin verilmedi !2357 izlenme
Bakan Koca’nın hastanesine anında 4 milyar 834 milyon liralık teşvik verildi! Resmi Gazete'de yayınlandı41 izlenme
AKP’li Başkanın üretimi durdurduğu fabrikayı CHP’li Başkan 5 milyon kara geçirdi!48 izlenme
Sayıştay raporunu doğruladı: Tüy dökücü kreme milyonlar aktı!60 izlenme
Tanju Özcan’dan ‘erken seçim’ çıkışı: "11 vekil istifa ederse…"
Şanlıurfa'da baston görünümlü 80 cm'lik bıçakla yakalanan Suriye uyruklu bir kişinin çocuk istismarı suçundan arandığı çıktı!
Oyuncu Tayanç Ayaydın taciz iddialarını reddetmişti! Doğa Lara Akkaya'dan yeni açıklama: "Daha fazla mesaj var"
Biraz da gülelim 'Yol yabdııııııııkkkkkkkk !'