Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 13 Ağustos'ta İstanbul Fatih'teki Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin yeni hastane binası 2. etap inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için ihaleye çıktı.
Rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştirilen ve belirli şirketlerin davet edildiği 'Pazarlık' usulüyle yapılan ihaleyi AKP'nin gözde iş insanlarından Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.
İhalenin bedeli ise 1 milyar 315 milyon TL. Şirket 2022'de üniversitenin hastane binası için bir ihale daha almıştı. Bu ihalenin bedeli ise 1 milyar 577 milyon 900 bin TL olmuştu. Bu ihaleyle birlikte Bezmialem Vakıf Üniversitesinin hastanesi için Rönesas'a verilen ihalelerin bedeli 2 milyar 892 milyon 900 bin TL oldu.
Şirket 2017'den bu yana 25 kamu ihalesine imza attı. Bu ihaleler arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve yine Cumhurbaşkanlığı’nın Marmaris Okluk koyundaki yazlık Sarayı da yer alıyor. Şirketin aldığı kamu ihalelerinin toplam sözleşme bedeli ise 75 milyar 609 milyon 923 bin TL.
AKP'de transfer krizi: Rahatsız oldular20 izlenme
Yoksulluk sınırı 5 bin 473 TL135 izlenme
Genco Erkal: Atatürk’ün değerini daha fazla anlayacağız243 izlenme
Gerici muhabirin ‘Yılbaşı kutlanmalı mı ?’ sorusuna türbanlı kadınlardan tokat gibi yanıt ‘Tecavüzleri haber yapmıyorsunuz !'439 izlenme
Akademide liyakat krizi yargıyı karıştırdı! Mahkemeler arasında hukuk mücadelesi15 izlenme
Facebook ve Instagram’dan Türkiye kararı: Temsilci atamayacaklar!67 izlenme
İsveçli Bakan: Ankara'da yapılması planlanan görüşmeyi erteleme kararı aldık.29 izlenme
Aziz İhsan Aktaş, benzinliğin yönetim kurulundan çıkarılmış12 izlenme