Anasayfa1
22 Temmuz 2019 ( 93 izlenme )
Reklamlar

TOKİ, Salda Gölü'nü ihaleye açıyor!


31 Temmuz günü açılacak ihale millet bahçesi ve millet bahçesine ait sosyal donatılar ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini kapsıyor. Salda Gölü daha önce, Cumhurbaşkanlığı kararıyla 'özel çevre koruma bölgesi' ilan edildi.



Daha önce açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü’nün 44 kilometrekare alana sahip olduğunu belirterek, göl ve çevresinin “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilmesiyle yaklaşık 295 kilometrelik alanın koruma altına alınacağını bildirmişti. Bakan Kurum, “Millet Bahçesi”nin söz konusu 295 kilometrelik alan içerisinde yer alacağını duyurmuştu.

Salda Gölü'ne millet bahçesi projesinin amacı bölgenin doğasını korumak olarak açıklanmıştı. Ancak projede betonun yer alacağına dair endişeler vardı.

Projeyi, ihaleye çıkaran TOKİ bu endişeleri haklı çıkarıyor. 31 Temmuz'da yapılacak olan ihalenin adı, "Burdur İli Yeşilova ilçesi, Salda Gölü millet bahçesi ve millet bahçesine ait sosyal donatılar ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi" olarak geçiyor.

http://www.krttv.com.tr/gundem/tokisaldagolunuihaleyeaciyorh9161.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Koca açıkladı: 29.760 yeni vaka tespit edildi, 28.803 kişi sağlığına kavuşurken, 214 kişi hayatını kaybetti! Zararın adresi Varlık Fonu! Meclis'te bomba iddia! Cumhurbaşkanının seçim kampanyasına bağış yapan FETÖ’cülerin dosyaları kapatıldı! Rusya'dan hipersonik seyir füzesi denemesi!