Home
28 Eylül 2019 ( 100 izlenme )
Reklamlar

Topkapı İETT Garajı afet toplanma alanı oluyor!


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni belirlenen 800’ün üzerindeki deprem toplanma alanlarından ilkini açıkladı.Topkapı’daki 17 bin 567 metrekarelik İETT Garajı deprem toplanma alanı oluyor



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Topkapı Pazartekke’de bulunan tarihi İETT garaj alanının imar planlarını 14 Eylül’de oy birliğiyle değiştirdi. Yeni değişikliğe göre arazinin zemin altı otopark, üstü ise park alanı olacaktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda söz konusu alanın parkın yanı sıra afet toplanma alanı olacağını açıkladı.

Topkapı’daki İETT garajı arazisi, 2011 yılında yapılan imar planlarında ticaret alanı iken 2016 yılında mülkiyeti İBB’ye geçti ve 2017 yılında yapılan değişiklik ile arazi, altı otopark üzeri ise yurt yapılmasına olanak sağlayacak şekilde ‘Sosyal Kültürel Tesis’ alanı olarak tanımlandı.

İBB Meclisi’nin eylül ayı toplantısında yeniden gündeme gelen arazinin imar planları bir kez daha değiştirildi. İETT’nin 50 yıldan fazla zamandır garaj olarak kullandığı, 17 bin 567 metrekarelik arazinin imar planı değişikliği oybirliğiyle kabul edildi. Yapılan değişikliğe göre arazinin zemin altı otopark üstü ise park alanı olarak düzenlenecek.

https://www.sozcu.com.tr/2019/emlak/topkapiiettgarajiafettoplanmaalanioluyor5358903/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

‘Fatih Terim Fonu’ olayında yeni detaylar: Arda Turan ile Seçil Erzan’ın yazışmaları ortaya çıktı 10 kişiden 8’i dertli ama Şimşek ‘olumlu’ Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan yanıt bekleyen sorular: Avrupa'nın kapıdan sokmadığı ürünleri biz mi yiyoruz? Türkiye’nin dış borcu hakkında bilmeniz gereken 5 şey