Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Hatay’da depremzedeler için yaptığı binalar daha içine girmeden dökülmeye başladı. Sıvalar çatladı, demirler açığa çıktı. Derin toprak kaymaları yaşandı.
Deprem korkusu yaşayan halk binalar için ‘toplu mezar’ benzetmesi yapıyor. Kurayı kazanarak TOKİ’den ev sahibi olacağını düşünen depremzedelerin, evleri görünce sevinçleri kursağında kaldı. Evlerin toplu konut değil adeta toplu mezar görüntüsü verdiğini belirten depremzedeler, binalarda eksik inşaat malzemeleri kullanıldığını, rüşvet çarkının döndüğünü, denetimlerin yapılmadığını düşünüyor. Samandağ’da uzun bir bekleyişin ardından yapılan TOKİ inşaatları önemli ölçüde tamamlandı. Ortaya çıkan görüntüler ise halkta büyük tedirginliğe neden oldu.
ŞAŞKINKLIK YAŞADILAR
Hak sahipleri, evleri görmek için binaları ziyarete gitti ve gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Binaların olduğu alanda devasa toprak kaymaları, bina girişlerinde çökmeler, dairelerin içinde ise çatlakları vatandaşı büyük endişeye sevk etti. Bina tavanları ile zeminlerinde oluşan çökme ve kopmalar binaların sağlamlığına ilişkin tereddütleri arttırdı.

SÖZCÜ’ye konuşan vatandaşlar, deprem konutu olmasına rağmen binaların sağlam yapılmadığını, başta inşaat demiri olmak üzere inşaat malzemelerinin eksik kullanıldığını, bina denetimlerinin ise yapılmadığını iddia etti. Depremzedeler, inşaat halini gördükleri evlerde güvenle oturma cesaretini kaybettiklerini de vurguladı.
Sözcü
4 Aylık Veri Netleşti: Öğretmen, polis, doktor… İşte meslek meslek zamlı maaş tablosu18 izlenme
Türk lirasının reel değeri tarihin en düşük seviyesinde!41 izlenme
Firari memurun çaldığı altınların sahibi İstanbul'dan çıktı!6 izlenme
ÖSYM'nin kozmik odasına FETÖ üyelerinin alınmasının sorumlusu kim?67 izlenme
Vatandaş sokak röportajında atom bombası attı: "Muaviye'nin siyasetini güdüyorlar"40 izlenme
Venezuela’nın başkenti Caracas'ın güneyinde gece boyunca art arda patlama sesleri duyuldu8 izlenme
Yangın kâbusu bitmiyor! Çanakkale'de köyler tahliye ediliyor15 izlenme
Madenciler çıplak ayakla Meclis'e yürüyor: "Yaşamak istiyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz"24 izlenme
O slogan için eski vekilden kapak gibi yanıt: "Çaldığınızın telifini ödememek için mi hapse attınız?"
Atatürk mirası Büyükdere Atatürk Fidanlığı ve Bahçıvanlık Okulu 27 yıl sonra ilk mezunlarını verdi: "Atatürk'ün kurduğu okulun, atıl kaldıktan sonraki ilk mezunları olmak gerçekten nefis"
Erdoğan’ın başdanışmanı Hamza Yerlikaya’nın lise diploması sahte çıktı!
Emekli binbaşılar meydana indi: ‘Açlık sınırındayız’