İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması memleketi Trabzon’da yürüyüş yapılarak protesto edildi.
Kahramanmaraş Caddesi’nden başlayan yürüyüş Meydan Parkı’nda son bulurken yürüyüş esnasında “Hükümet istifa”, “Mustafa Kemal’in askerliyiz”, “Hak, hukuk, adalet”, “Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz” ve “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganları atıldı.
Yürüyüşün ardından düzenlenen basın açıklamasına Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, şu ifadeleri kullandı:
"Bu akşam sizlere cumhurbaşkanı adayımız, kıymetli yol arkadaşımız Ekrem İmamoğlu’nun sizlere mesajını okuyorum; 'Yapılan yalanlara kumpaslara tuzaklara, yalanlara, kul hakkı yiyenlere halkın iradesini çalanlara gerektiği cevabı milletimiz verecektir. Önce Allah’a sonra milletimize emanetim. Saygılarımla Ekrem İmamoğlu.'
Aslında zor dönemden geçiyoruz bunları bugün konuştuk, söyledik günlerdir aynı şeyleri söylüyoruz sürekli üzerimize geliyorlar, sürekli bizlere kumpas kuruyorlar, sürekli bizim belediye başkanlarımızı gözaltına alıyorlar, belediyelerimize kayyum atıyorlar olmadı haksız gerekçelerle tutukluyorlar. Buradan vir kez daha söylüyoruz bizler sizlerden korkmayız, bizler sizlerden korkmayacağız ne yaparsanız yapın asla bir adım geri atmayacağız. Halkın iradesini hiçe sayanlara, halkın iradesine darbe yapanlara bu meydanlardan asla geçit vermeyeceğiz. Bizler bundan sonra çok daha zor bir sürece giriyoruz. Sizlere buradan bir şey hatırlatmak istiyorum bundan sonra her akşam, her gün sokaklarda, meydanlarda, caddelerde her yerde sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İtirazımızı yükseltmeye devam edeceğiz, mücadelemizi kazanana kadar devam edeceğiz.
Sorup sorup bulamadığımız, üniversitelerde araştırıp bir tane öğretim görevlisinden, rektöründen bir tane diploma örneği göremediğimiz, bir tane üniversite arkadaşıyla çay içerken göremediğimiz, bir tane vize sınavı olduğunu göremediğimiz ama maalesef bizim cumhurbaşkanı adayımızın sadece önünü kesmek için ona tekrar 5. kez yenilmemek için, onunla sandıkta asla karşılaşmamak için önce diplomasından başlayarak sonrada gözaltına alma suretiyle siyaseten kendisine engel olmaya çalışıyorlar. Bizler buna müsade etmeyiz dostlarım. Bu meydanlardaki kalabalık bu kadar bizler çoğunluktayız bizler bu cumhuriyetin ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz, bizler hiçbir güçten korkmayız, bizler hiçbir mücadeleden çekinmeyiz söz veriyorum arkadaşlar sonuna kadar savaşacağız, sonunda kazanacağız."
İsrail-Hamas savaşında 1 ay: Gazze’de ölenlerin sayısı 10 bini geçti34 izlenme
Adil Öksüz yazdı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzaladı iddiası93 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.143 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.381.736’ya, can kaybı da 49.293’e yükseldi!57 izlenme
Biçare Yunus’un adıyla soya soya gezmişler!25 izlenme
İstanbul Tabip Odası'ndan korkutan uyarı! İstanbul kapatılmazsa sağlık sistemimiz tıkanacak!61 izlenme
'Hermes çanta'yı eleştiren gazeteciye dava! Savcı 'anlayana gerekçe açık' dedi!102 izlenme
639 milyon liralık dolandırıcılık yaparken kaçan polis yakalandı!425 izlenme
Suriyeli sığınmacıdan skandal sözler! "Türkler çok zalim. Türkler Müslüman değil. Deprem geldi Allah hepsini öldürdü"38 izlenme
Belediyeleri bırak ihalelere bak: 370 milyon harcanan yolu tamamlamak için 11.5 milyar liralık bir ihale daha!
AKP’li eski vekilden çok konuşulacak itiraflar! "Trenden zorla atılanlar oldu"
İşte DSP'nin AKP ile yaptığı 'Gizli İşbirliği'ni ispatlayan görüntüler !
Bakan Koca açıkladı: 71.736 yeni vaka tespit edilirken, 266 kişi hayatını kaybetti, 90.117 kişi iyileşti!