Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı verilerine göre, sadece yılın ilk 3 ayında kesilen trafik cezası sayısı geçen yılın ilk 3 ayındaki 5 milyon 182 bin rakamının yüzde 59 üzerine çıktı ve 8 milyon 224 bin 885’i buldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın dün yaptığı açıklamaya göre, 1 Ocak24 Nisan tarihlerinde, sadece hız ihlaliyle ilgili 2 milyon 126 bin 384 işlem yapıldı. Yerlikaya, ayrıca Elektronik Denetleme Sistemleri’nden (EDS) 1 milyon 992 bin 787 işlem uygulandığını bildirdi. Bu iki ceza kalemi haricinde onlarca farklı ad altında trafik cezası kesiliyor.
YÜZDE 44 ZAM
Trafik ihlallerinde kesilen cezalar, 2025’te her bir ihlal için yüzde 44 zamlandı. En düşük trafik cezası 993 TL ile emniyet kemeri takmayanlara uygulanıyor. Hız sınırı cezaları 2.168 TL ile 9.268 TL arasında değişiyor. En yüksek trafik cezası, 47.842 TL ile uyuşturucu madde etkisinde araç kullananlara veriliyor. Sahte plaka kullanan araç sahiplerine 46 .302 TL, alkollü araç kullananlara ise 9.28 TL ile 18.678 TL arasında ceza veriliyor. 2024’te 64 milyar 352 milyar TL trafik cezası kesildi. Bu yıl ise trafik cezaları için bütçeye 68 milyar TL hedefi konuldu, fakat ceza kesilen araç sayısı her yıl yaz aylarında artarken bu yıl daha ilk 3 ayda büyük artış dikkat çekti. Geçen yılın ilk 6 ayında 14.4 milyon trafik ihlaline ceza kesildi. 2024’ün tamamında ise yaklaşık 31.5 milyon ceza işlemi yapılmıştı. İlk 3 ayda yaşanan yüzde 59 artış, yılın kalanında da devam ederse, ceza kesilen trafik ihlali sayısı 45 milyonu, devletin trafik cezası gelirleri ise 100 milyar TL’yi geçebilir.
Nefes
CHP İstanbul ve Ankara'da meclis çoğunluğunu elde ederse ne değişecek?29 izlenme
İzmir'deki orman yangını! Evleri yananlar o anları anlattı: "81 ilin itfaiyesi gelse söndüremezdi"17 izlenme
CHP İstanbul il yönetimine kayyum atandı, İsmail Saymaz AKP'nin hedefini açıkladı: "Amaç Erdoğan’ı rakipsiz, AK Parti’yi seçeneksiz bırakmak!"11 izlenme
İşçi ile İşveren Temsilcileri Görüşme Yapacak28 izlenme
Görülmemiş kıyak!69 izlenme
Domuz eti krizi sonrası Levent Kırca'nın yıllar önceki skeci yeniden akıllara geldi46 izlenme
"Benim için tatmin edici bir para kazanıyorum"220 izlenme
Türkiye’nin utanç davası yine ertelendi!20 izlenme
Tüyleri diken diken eden Mustafa Kemal görüntüleri !
AKP'nin kurucu isminden 'gri liste' tepkisi! "Yolsuzluk, yozlaşma... Yıldık"
Aksu Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!
Genel Müdürden 'Yüksek doğalgaz faturası' eleştirilerine ilginç cevap! ‘Evde atletle dolaşmamız gerekmiyor’