Adıyaman'da, depremzedeler için yapılacak deprem konutlarının ihalesini, 1 milyar 488 milyon TL sözleşme bedeli ile Rizespor Başkanı İbrahim Turgut'un yönetim kurulu başkanı olduğu şirket kazandı.
Adıyaman'da depremzedeler için yapılacak konutlar için, 13 Mart 2023'te ihaleye çıkıldı. İhalesine çıkılan iş için, "Adıyaman ili ikinci etap kırsalı 500 deprem konutu yapım işi" tanımlaması yapıldı. İşin yaklaşık maliyeti, 1 milyar 645 milyon 86 TL olarak belirlendi. İhaleye, dört şirket katıldı.
İhaleyi, 1 milyar 488 milyon 607 bin TL sözleşme bedeli ile Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. İhale sözleşmesi 24 Mart 2023 tarihinde imzalandı.
Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı İbrahim Turgut, aynı zamanda Rizespor'un da başkanı.
Şirket; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı tarafından yaptırılan Rize'deki Güneysu Konakları'nın inşaatını da yapmıştı.
Rizespor: Foseptik farelerinin çığlıkları
Deprem günlerinde stadyumlarda tribünlerden 'hükümet istifa' sloganları yükselince Çaykur Rizespor yönetiminden garipsenen sertlikte bir iktidar savunması gelmiş ve sloganlar için ‘foseptik farelerinin çığlıkları’ gibi sporla bağdaşmayan bir açıklama gelmişti.
“Devletimiz ve milletimiz deprem bölgesinde yaraları sarmak için tüm gücü ile seferber olmuş iken tribünlerde alçakça provokasyona kalkışanları devletimiz de milletimiz de affetmeyecektir. Milyonlarca futbolseverin gol sevincini yaşamaktan imtina ettiği bir ortamda yapılan provokatif girişimler foseptik farelerinin çığlıkları olarak tarihe not düşülecektir. Milletimizin yaraları sarmak için büyük bir dayanışma içinde olmasından rahatsız olan lejyoner taraftar müsveddelerini şiddetle kınıyoruz.”
halktv.com.tr
Türkiye'nin İsveç'e NATO vizesi vermesinin arkasında ne var?30 izlenme
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu İBB’ye dava açtı! "Taciz suç olmaktan çıkarılsın!"37 izlenme
Saray yatırım programına almadı, İBB harekete geçti30 izlenme
Gülaylar Altın'ın sahibi hakkında yeni karar!20 izlenme
İşçilere rekor zam! En düşük maaş 10 bin 300 lira, yemek parası 75 TL46 izlenme
İzmir'de öğrencilere okulda Kuran dinletildi36 izlenme
Depremi önceden bilen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy uyardı: "Risk henüz bitmedi!"11 izlenme
8.8'lik depremin Türkiye'ye etkisi olur mu? Ahmet Ercan anlattı34 izlenme