CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TRT'ye tepki göstererek, "Aybüke kardeşimize sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Aybüke nerede oynuyorsa rekorlar kırdırtacağız, hangi dizide oynarsa destekleyeceğiz." açıklamasını yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasından sonra başlayan protestolar, tutuklamalar ve boykot çağrıları nedeniyle sessiz kaldığı için eleştirilen Cem Yılmaz da boykot çağrısı yaptığı için Aybüke Pusat'ın TRT dizisinin kadrosundan çıkarılmasına tepki gösterdi. Cem Yılmaz, "Kendi politik fikirlerini özgürce ifade eden insanlar TRT yapımlarında görev alamıyor mı yani?" dedi.
Özel, Trabzon'da yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin fişlemelerinin tamamını sarayın önünde bidonda yakacağım, merak etmeyin siz. Kimse korkmasın. AK Parti korksun. Bugünkü sistemin aparatları korksun. TRT'de Teşkilat dizisinde oynayan Aybüke Pusat kardeşimiz boykotla ilgili kişisel tutumunu belirlemiş. Hemen ekmeğiyle oynamışlar, oyuncu listesinden çıkarmışlar. Aybüke kardeşimize sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Aybüke nerede oynuyorsa rekorlar kırdırtacağız, hangi dizide oynarsa destekleyeceğiz. Bir sanatçı tutumunu ilan ediyor diye işiyle, aşıyla oynuyorlar. Onlara sahip çıkmak bizim işimiz." diye konuştu.
Cem Yılmaz da sosyal medya paylaşımında, "Sevgili takipçilerim devletimizin kanalı TRT nin bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki tepki ver tepki ver dediğiniz oyuncu arkadaşlarımız dizilerden çıkarılıyor. Bu arkadaşlarımız kabiliyetleri ile mesleklerini icra eden insanlar değil midir? Kendi politik fikirlerini özgürce ifade eden insanlar TRT yapımlarında görev alamıyor mı yani? TRT bizim devlet kanalı değil miydi? Üzgünüm TRT bu konuda tarafsız olman gerekiyordu! Herkese tavsiye ettiğin şeyi sen de yapmalısın! O zaman halkın sevdiği oyuncular TRT de çalışmasın demek oluyor bu! İstemeyen TRT katkı payı ödemesin de diyebilir misin ? Hayır diyemezsin. E halde?" düşüncesini dile getirdi.
Oyuncular Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile boykot çağrılarına destek verdiği için oynadığı diziden çıkartılan oyucu Aybüke Pusat’ın yanında olduklarını belirtti. Sendikanın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
"Boykot, Anayasa'nın düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ile toplantı gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında değerlendirilebilecek bir protesto biçimidir. Anayasamızın 25., 26. ve 34. maddeleriyle güvence altına alınmıştır. Meslektaşımız Aybüke Pusat ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ve kendisinin yanındayız. Sanat emeği, ifade özgürlüğüyle anlam bulur. Hiçbir oyuncu, düşüncesini dile getirdiği için işinden edilemez."
Sözcü
Libya'da 15 Türk vatandaşı 46 gündür alıkonuluyor!163 izlenme
Erdoğan'ın mitinginde ‘Sinan Ateş için adalet’ diye haykıran kadınlara polis müdahale etti!79 izlenme
CHP'li vekil duyurdu: "Mülakat skandallarına bir yenisi eklendi. İl birincisi mülakatla elendi!"14 izlenme
AKP'nin Gençlik Kolları Başkanı'nın 'Et ithalatı yaptığı' haberleri engellendi11 izlenme
İktidar memurlara cimri, imamlara bonkör16 izlenme
Oktay Kaynarca: "Aldığım 100 bin doları iade ettim"12 izlenme
Son anket: AKP oy kaybediyor, MHP tabanı ittifaka tepkili460 izlenme
AKP’den İstanbul için yeni başvuru167 izlenme
Oy pusulası nasıl katlanmalı? Mühür taşarsa oy geçersiz mi sayılacak? İşte mührü basarken dikkat etmeniz gerekenler
Emekli maaşında yeni rakam: SGK uzmanı tarih verdi
Çocuktan AKP'li kadına ders gibi cevap! 'Babam bilgisayarımı yaptıramıyor. Ekonomi iyiyse bana dondurma alsana'
Dolarla maaş almıyoruz ama çekirdeği bile dolarla çitliyoruz!