CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TRT'ye tepki göstererek, "Aybüke kardeşimize sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Aybüke nerede oynuyorsa rekorlar kırdırtacağız, hangi dizide oynarsa destekleyeceğiz." açıklamasını yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasından sonra başlayan protestolar, tutuklamalar ve boykot çağrıları nedeniyle sessiz kaldığı için eleştirilen Cem Yılmaz da boykot çağrısı yaptığı için Aybüke Pusat'ın TRT dizisinin kadrosundan çıkarılmasına tepki gösterdi. Cem Yılmaz, "Kendi politik fikirlerini özgürce ifade eden insanlar TRT yapımlarında görev alamıyor mı yani?" dedi.
Özel, Trabzon'da yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin fişlemelerinin tamamını sarayın önünde bidonda yakacağım, merak etmeyin siz. Kimse korkmasın. AK Parti korksun. Bugünkü sistemin aparatları korksun. TRT'de Teşkilat dizisinde oynayan Aybüke Pusat kardeşimiz boykotla ilgili kişisel tutumunu belirlemiş. Hemen ekmeğiyle oynamışlar, oyuncu listesinden çıkarmışlar. Aybüke kardeşimize sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Aybüke nerede oynuyorsa rekorlar kırdırtacağız, hangi dizide oynarsa destekleyeceğiz. Bir sanatçı tutumunu ilan ediyor diye işiyle, aşıyla oynuyorlar. Onlara sahip çıkmak bizim işimiz." diye konuştu.
Cem Yılmaz da sosyal medya paylaşımında, "Sevgili takipçilerim devletimizin kanalı TRT nin bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki tepki ver tepki ver dediğiniz oyuncu arkadaşlarımız dizilerden çıkarılıyor. Bu arkadaşlarımız kabiliyetleri ile mesleklerini icra eden insanlar değil midir? Kendi politik fikirlerini özgürce ifade eden insanlar TRT yapımlarında görev alamıyor mı yani? TRT bizim devlet kanalı değil miydi? Üzgünüm TRT bu konuda tarafsız olman gerekiyordu! Herkese tavsiye ettiğin şeyi sen de yapmalısın! O zaman halkın sevdiği oyuncular TRT de çalışmasın demek oluyor bu! İstemeyen TRT katkı payı ödemesin de diyebilir misin ? Hayır diyemezsin. E halde?" düşüncesini dile getirdi.
Oyuncular Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile boykot çağrılarına destek verdiği için oynadığı diziden çıkartılan oyucu Aybüke Pusat’ın yanında olduklarını belirtti. Sendikanın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
"Boykot, Anayasa'nın düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ile toplantı gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında değerlendirilebilecek bir protesto biçimidir. Anayasamızın 25., 26. ve 34. maddeleriyle güvence altına alınmıştır. Meslektaşımız Aybüke Pusat ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ve kendisinin yanındayız. Sanat emeği, ifade özgürlüğüyle anlam bulur. Hiçbir oyuncu, düşüncesini dile getirdiği için işinden edilemez."
Sözcü
Türkiye yangın alarmında! Alevler her yerde, zamanla yarış kızıştı27 izlenme
Narin'in babası Arif Güran mahkeme sonrası ilk kez konuştu: Nevzat Bahtiyar için dikkat çeken sözler28 izlenme
Cengiz gitti, akrabası geldi9 izlenme
Konaktan tasarruf yok28 izlenme
İlahiyatçı Cemil Kılıç: "Atatürk karşıtlığı doğrudan doğruya İslam karşıtlığıdır"36 izlenme
Whatsapp grubundan boykot talimatı verildi iddiasına Elçin Sangu'dan yanıt geldi23 izlenme
Bahçeli 'Üç arkadaşımla giderim' demişti: İlk aday AKP'den çıktı16 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun konuşması Erdoğan'ı kızdırmış! "Böyle grup yönetimi olur mu?"53 izlenme
Sultangazi'de 14 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheliye dayak!
Vatandaş umudu kesti, erken seçim istiyor
CHP'li vekil Tahsin Ocaklı: "Rize Pazar'da kafes tipi balık çiftliklerine karşı yapılan eyleme destek verdiğim şirket yetkilileri tehdit etti"
Diyanet’in son 10 yılda yayınladığı skandal fetvalar!