Milli Savunma Bakanlığı (MSÜ) Kara Harp Okulu’nun Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni sonrasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen beş teğmenden biri olan Deniz Demirtaş, Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) verdiği karara itiraz ederek iptali için dava açtı. Daha önce YDK’nın ihraç kararlarıyla ilgili olarak, Serhat Gündar ve Batuhan Gazi Kılıç da benzer bir yasal yola başvurmuştu.
Nefes gazetesinden Tarık Işık'ın haberine göre, dava dilekçesinde, Demirtaş’ın Subay Andı’nın okunması talebi için yapılan başvurular ve 20 Temmuz’da tabur komutanının teklifin kabul edilmediğini belirttiği içtimada yer almadığı vurgulandı. Ayrıca, Demirtaş’ın “planlamaya” dahil olduğunun hem akli hem de hukuki olarak savunulamaz olduğu kaydedildi.
Dilekçede, kendisinin yeni mezun bir teğmen olması nedeniyle, devre arkadaşlarını kısıtlama yetkisine sahip olmadığı; eğer böyle bir görev gerekiyorsa, bunun ancak Harp Okulu’nda görev yapan takım/bölük ve tabur komutanları tarafından üstlenilebileceği ifade edildi.
Buna ek olarak, iddiaya göre, YDK dosyasının hazırlanma sürecinde kanaat ve teklif düzenleyecek olan bölük komutanı, Topçu Okulu’nda eğitim gören tüm teğmenlerin bulunduğu bir içtimada, bölüğe hitaben konuşma yaptı. Bölük komutanı, teğmenler için TSK’dan çıkarma cezası verilmesi yönünde herhangi bir kanaat beyan etmeyeceğini açıklamış olsa da, sonrasında bu görüşünü değiştirmek durumunda kaldığı belirtildi. Dava dilekçesinde, ilk defa bir Topçu Üsteğmenin adı anılarak, Topçu Okul Bölük Komutanı’nın 94 teğmenin önünde yaptığı konuşmada, kendisine baskı yapılarak kanaatini değiştirmeye zorlandığı öne sürüldü.
Kaynak: Nefes
Gerçek Gündem
Şeytan taşlarken kendinden geçince şemsiye ile ateş etmeye çalıştı43 izlenme
Asgari Ücret Bombası! Hükümetin Planı Ortaya Çıktı: Artık Zam Böyle Yapılacak41 izlenme
'Burası İslam ülkesi, böyle konuşamazsın' diyen yobaza, cevabı diğer yolcular verdi !3357 izlenme
Bu da oldu! Türkiye'deki İranlılar sahte polis kılığında yol kontrolü yaparak yaparak insanların parasını çaldılar!54 izlenme
Fatma Betül Sayan Kaya’nın fon soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı15 izlenme
Nazımiye Kaymakamı silahlı kişilerle poz verip Cemevi yöneticilerini tehdit etti!51 izlenme
Bakanlık korkunç yoksulluk tablosunu açıkladı: Ailesinden alınan çocuk sayısı artacak37 izlenme
AKP'li Belediye Başkanı 'emekliler istedi' dedi, Karabük'te emeklilerin ücretsiz toplu ulaşım hakkı sınırlandırıldı31 izlenme