İçişleri Bakanlığı, 2022 yılında Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı olan, CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 'ihaleye fesat' suçlamasıyla şikayet dilekçesi verdi. Soruşturma sonunda, İmamoğlu hakkında, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “ihaleye fesat” davası açıldı.
Mahkeme, İmamoğlu’na 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istenen davanın 409 gün içerisinde karara bağlanmasını önüne hedef olarak koydu. Ancak davanın açılmasının üzerinden geçen yaklaşık 3 yıl ve görülen 11 duruşmaya rağmen bir karar çıkmadı.
Savcılık makamı, 2 bilirkişi raporundan sonra ara karar verilmesine rağmen, yargılama heyetine 5 celsedir mütalaa sunamadı. Davanın mütalaa bekleyen hâkimi, geçtiğimiz 20 Haziran'da yayımlanan son HSK kararnamesiyle Diyarbakır'a tayin edildi.
Yeni görevlendirmelerin henüz yapılmaması sebebiyle, geçtiğimiz 11 Temmuz’da görülen duruşmada, geçici hâkim ve savcı yer aldı. İmamoğlu, avukatları aracılığıyla, geçici heyetten bir sonraki celseye SEGBİS yoluyla değil, fiziken katılmak istediğini beyan ederek, bu yönde ara karar verilmesini talep etti.
İmamoğlu’nun talebini kabul eden geçici heyet, seçilmiş İBB Başkanı’nın 24 Ekim 2025 gününe ertelediği duruşmada hazır edilmesi için Marmara Ceza İnfaz Kurumu’na müzekkere yazılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.
İmamoğlu, 14 Ekim’de avukatları Kemal Polat ve Nusret Yılmaz aracılığıyla davaya bakan mahkemeye dilekçeyle başvurarak, Büyükçekmece Adliyesi’ndeki duruşma salonunun yetersizliği nedeniyle yaşanılması muhtemel yoğunluk vb. sorunlar nedeniyle, savunma hakkının uygun koşullarda kullanılabilmesini temin amacıyla duruşmanın Silivri Ceza İnfaz Kurumu 1 No’lu Duruşma Salonu’na alınmasının yönünde talepte bulundu.
Mahkemeye sunulan dilekçede, “Ancak sayın mahkemenizce bu talebimiz reddedilmiş ve daha önce verilmiş bulunan ara kararından rücu edilerek, Marmara Ceza İnfaz Kurumu’na yazılan müzekkerenin işlemsiz iadesi istenmiştir. Tarafımızca duruşmada müvekkilin hazır bulunacağı beyan edilmiş olmasına rağmen, talebimizin aksine önceki ara kararından rücu edilmiş olması, müvekkil yönünden yeni bir hak ihlali oluşturacağı gibi, duruşmanın daha uygun fiziki koşullarda yapılması talebi adeta cezalandırılmıştır” denildi.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. Maddesi ile Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay içtihatlarına atıf yapılan dilekçede, “Müvekkil Ekrem İmamoğlu, önceki dilekçelerimizde de açıkladığımız gibi, 24.10.2025 günlü 11. duruşmada, sayın mahkeme huzurunda SEGBİS ile bağlanarak değil, bizzat fiziken hazır bulunarak beyanlarını sunmak, savunmasını yapmak, hukuki dinlenilme hakkını kullanmak istemektedir ve bu isteğini tarafımıza yazılı olarak da iletmiş olup, müvekkilimizin yazılı talebini de sayın mahkemeye dilekçemiz ekinde sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.
TELE1
MEB yönetmeliğin tersine davrandı: Yönetmeliğe değil, şeriata göre karar!84 izlenme
Özgür Özel açıkladı: "Akın Gürlek hakkında suç duyurusunda bulunulacak"15 izlenme
CHP’li Koç: Bu olsa olsa şeytan ittifakıdır, şeytan bile bunları görse kesin emekliliğini ister198 izlenme
Sahiller turizmciler ve inşaatçılar için özelleştiriliyor: İhale yöntemiyle satışa çıkarıldı29 izlenme
Şişli kayyumundan yeni skandal: Kent Lokantası'ndan sonra şimdi de öğrenci bursu22 izlenme
Erdoğan'ın kampanyasına sosyal medyadan jet cevap: #ZIRNIKYOK286 izlenme
Suriye'ye yeni askeri harekat39 izlenme
Kıyamet planı devreye girdi: Sıra sıra boyanmış tanklar kameralara yakalandı21 izlenme
Nasuh Mahruki'den korkutan deprem uyarısı: İlk 72 saate dikkati çekti
Hakkında inceleme başlatılan Tuba Torun Erdoğdu'dan açıklama
Erkan Baş'tan Erdoğan'a 'Türkiye’nin başındaki en büyük bela saray rejimi, AKP iktidarı ve Erdoğan’dır!'
MEB’den 5 yıldızlı otelde 1.3 milyonluk toplantı!