Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) raporunda, İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler ortaya döküldü. İsrail ile ticarette yok yok. Sadece 2024 yılının ilk üç ayında Türkiye, İsrail’e 9,5 milyar liralık ihracat yaptı.
Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki operasyonun ardından İsrail’in Filistin’e yönelik katliama varan saldırıları hızla devam ederken, Türkiye ile ticareti de artarak sürüyor. Hem de ne ticaret. En acısı da, Filistin halkını vuran silah ve patlayıcı malzeme Türkiye’den gidiyor. , Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, Türkiye İsrail’e süt ürünlerinden, buğdaya, balıktan buğdaya, yumurtadan süte çok çeşitli besin maddesi gönderiyor.
TÜİK’in verilerinde İsrail’le ticari ilişkiler açık ve net bir şekilde görülüyor. Türkiye her gün Filistinlileri öldüren İsrail’e silahlar ve mühimmat, bunların aksamı parça ve aksesuar; barut ve patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler ihraç ediyor. Türkiye bu ihracattan 2024 yılında 9,5 milyar TL’nin üzerinde para kazandı.
Bu paranın 3 milyona yakını ‘silahlar ve mühimmat, bunların aksam, parça ve aksesuarından, 2 milyona yakını ‘barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamulleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler’ oluşuyor.
İşte Türkiye’nin sadece 2024 yılının ilk üç ayında İsrail’e ihraç ettiği ürünler. Yani bu ticaret rakamlarında, 2023 Ekim ayından 1 Ocak 2024 tarihine kadar olan ticaret yok üstelik.




Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki operasyonun ardından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları halen devam ediyor. Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bini aşmışken ‘Filistin’ üzerinden siyaset yapmaya çalışan AKP – MHP iktidarının İsrail ile ticari ilişkilerine son hızla devam ediyor.
Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkileri tepkilere neden oluyor. En son Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Şanlıurfa’da katıldığı bir temel atma töreni esnasında İsrail ile ticari ilişkiler nedeniyle protesto edildi. Özhaseki orada dikkat çeken şu cümleyi kurdu:
“Şu anda dünyada Filistin için ciğeri yanan, uğraşan bir tek lider var; o da Recep Tayyip Erdoğan”
Bu iktidara İsrail ile ticarete yönelik protestolardan yalnızca biriydi.
Kaynak: TELE1
TBMM önünde ‘kendimi yakacağım’ eylemi!110 izlenme
Ve bu da oldu! Türkiye 24 yıl sonra şeker ithal edecek!56 izlenme
Güllü’nün bilirkişi raporu ortaya çıktı! Canlı yayında seslendi: "Anneni atmışsın"26 izlenme
Çocuğu yok ama ‘çocuğunu FETÖ okullarında okuttuğu’ için ihraç edildi!96 izlenme
Kahraman’a lüks koruma!337 izlenme
AKP iktidarında böyle şahlandık!50 izlenme
İşte miniklerin kahvaltısı: 3 zeytin, iki parça peynir49 izlenme
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ'den ev veya işyeri alıp ödemeye devam edenlere yüzde 25 indirim uygulanacak38 izlenme
Depremzededen Mansur Yavaş’a 'Başkanım çamaşırımıza kadar yıkattınız. Allah sizden razı olsun'
Bir heykele daha engelleme
CHP'li Sevda Erdan Kılıç: "Samsun'da MEB'e bağlı özel okulda 'İslam’ın kızı' belgesi veriliyor"
Cem Toker'den Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri! "Kaybettiği koltukta halâ gözü var!"