Yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte turizm sektörü de hareketlenmeye başladı... İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Daily Express, bir sigorta şirketinin yaptığı araştırmayı yayınlayarak Avrupa'daki en riskli tatil rotalarını sıraladı.
Birçok ülkedeki kapkaç ve hırsızlık olaylarını mercek altına alan şirketin yaptığı araştırmada gasp riskinin en yoğun olduğu ülkeler belli oldu. Listede Türkiye de yer alırken birinci sıraya ise birçok ülkeden milyonlarca turistin akın ettiği İtalya oturdu.
İtalya'nın ardından Fransa, İspanya, Almanya ve Hollanda gelirken Türkiye ise sıralamada 7'nci sırada yer aldı.
1 İtalya
2 Fransa
3 İspanya
4 Almanya
5 Hollanda
6 Portekiz
7 Türkiye
8 Yunanistan
9 Polonya
10 İrlanda
Şirketin sözcüsü Tiffany Mealiff, İngiliz medyasına konuşarak durumu analiz etti. Mealiff, "Popüler turistik destinasyonlar maalesef kapkaç ve hırsızlık olaylarını da beraberinde getiriyor. Özellikle turistlerin yoğun gittiği müze, anıt ve mekanlarda risk artıyor. Turistlerin bu tür yerlerde dikkatli olması gerekiyor" dedi.
Roma'daki Trevi Çeşmesi'nin etrafında çok yoğun bir şekilde hırsızlık yapıldığına dikkat çekilirken, Paris'teki Eyfel Kulesi'nin etrafında ve Barcelona'daki Las Ramblas caddesinde de riskin yüksek olduğu belirtildi.
Sözcü
Yeni yıl öncesi son dakika zammı! Köprü ve otoyollara zam geldi: İşte yeni ücretler21 izlenme
1 Mayıs’ta 3 günlük sokağa çıkma yasağı gündemde108 izlenme
TÜİK enflasyonu düşürmek için mucize uydurdu! Zeytinden ucuz zeytinyağı: 116 lira21 izlenme
MHP Hatay Milletvekili depreme canlı yayında yakalandı, arkasına bakmadan kaçtı56 izlenme
Kosova’dan yükselen siren sesleri paniğe neden oldu!42 izlenme
Hatay’da alevler tekrar evlere sıçradı!64 izlenme
Kredilerde ürküten tablo24 izlenme
Tarkan isyan etti: Yeter artık bi durun128 izlenme
Şanlıurfa'da sular altında kalan tırın sürücüsü Emin Ergün'ün cansız bedeni bulundu
Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kalkıyor
ABD'den "ciddi yaptırım" uyarısı! "Türkiye S-400’lerden vazgeçmeli"
CHP'li Bekir Başevirgen hesapladı: "Emekli menemenle oruç tutsa maaşın yarıya yakını gidiyor"