ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, “dünyanın en yoğun ve zorlu deniz yollarından biri” olarak nitelediği İstanbul Boğazı'yla ilgili bir yazı yayınladı.
Boğaz'da sefer yapan bir petrol gemisinin yolculuğuna eşlik eden Washington Post ekibinin yazısında, son yıllardaki teknolojik ilerlemelere rağmen Boğaz'da trafiğin giderek arttığı ve kaptanların rolünün önemini koruduğu ifade edildi. Ayrıca her yıl milyonlarca varil yakıtın taşındığı Boğaz'ın küresel enerji ve gıda açısından önemli bir geçiş noktası olduğu kaydedildi.
Washington Post, İstanbul Boğazı'nın Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilim dahil Akdeniz ve Karadeniz'deki bölgesel çatışmalar açısından da önemli bir nokta olduğuna dikkat çekti.

Washington Post muhabirleri, Boğaz’daki bir yakıt gemisinin yolculuğuna eşlik etti.
‘KANAL İSTANBUL BÜYÜK TARTIŞMALARA YOL AÇIYOR'
Geçen yıl Süveyş Kanalı'nın Ever Given isimli dev bir yük gemisiyle tıkanmasının deniz yollarındaki tehlikeleri ortaya koyduğunu yazan gazete, Boğaz'ın güvenliği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesinin de Türkiye'de büyük tartışmalara yol açtığına dikkat çekti.

Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesine siyasi mirası açısından büyük önem verdiği belirtilen yazıda, projenin büyük bir muhalefetle karşılaştığını ve birçok kişinin yeni kanalın gereksiz, çok pahalı ve çevreye zarar verecek bir plan olduğunu vurguladığını aktardı.
‘KAPTANLAR KANAL İSTANBUL KONUSUNDA İSTEKLİ GÖRÜNMÜYOR’
Gemi kaptanlarının genelde, Erdoğan'ın desteği nedeniyle siyasi bir konuya dönüşen Kanal İstanbul tartışmalarında yer almadığını yazan Washington Post, devlete bağlı olarak çalışan kaptanların büyük bölümünün bu konuda konuşmak istemediğini belirtti.
Öte yandan birçok kaptanın Kanal İstanbul konusunda istekli görünmediğini, tüm risklere rağmen kendi deneyim ve eğitimlerinin İstanbul Boğazı'nı güvende tutmaya yeteceğine inandığı kaydedildi.
Sözcü
Mansur Yavaş bu defa eczane borçlarına el attı!37 izlenme
Edirne'de emekliler faturalarını herkesin gözü önünde tek tek yaktı!19 izlenme
Bir fotoğrafın anlattıkları: Suriyeliler kesin dönüş mü yapıyor?21 izlenme
Çarpıcı iddia: 2012 Dünya Belediye Başkanları Ödülü'ne aday gösterilen Melih Gökçek'in oylamasında hile yapıldığı ortaya çıktı!397 izlenme
Topkapı’daki İETT garaj alanı, park oluyor108 izlenme
İşte Kanal İstanbul’la ÇED raporunu veren firmanın sicili! ‘Milyonlar, ihaleler, yolsuzluklar’280 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 40.596 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.591.416'ya, can kaybı da 38.011’e yükseldi!101 izlenme
SGK'da büyük vurgun!618 izlenme
Devletin müşaviri parti liderini böyle tehdit etti!
A Haber ekmeğin 250 gramdan 200'e düşecek olmasını böyle haber yaptı: "Alınan karar halkı memnun etti. Artık israf olmayacak"
AKP’li belediye milyonlar harcamıştı: Yine aynı manzara yaşandı
En düşük emekli aylığı komisyonda onaylandı