Üniversitelerde Uzay Bilimleri eğitiminin yetersiz olduğunu söyleyen CHP’li Başarır; ‘’YÖK’ün Lisans Atlası çalışmasında isminde ‘Uzay’ geçen 6 adet lisans programı mevcut. Bunlardan birisi olan ‘Astronomi ve Uzay Bilimleri’ lisans programı sadece 5 üniversitede, ‘Uzay ve Uydu Mühendisliği’ 1 üniversitede, ‘Uzay ve Uydu Mühendisliği’ 1 üniversitede mevcut. Siz eğer, uzaya çıkmayı hedef olarak koyuyorsanız bunu bilim yuvalarından ayrı olarak düşünemezsiniz. Uzay çalışmalarına insan kaynağını da sürece dahil edecek eş zamanlı bir program düzenlemek zorundasınız. Açıklanan ‘Uzaya Çıkma Projesi’ ile bilimle nasıl eş zamanlı yürütüleceği de açıklanmalıydı ama iktidarın böyle bir projesi yok.’’ ifadelerini kullanarak bilimin üniversiteden başlaması gerektiğini hatırlattı.
CHP’li Başarır; ‘’Henüz 2 ay önce kabul edilen 2021 bütçesinde söz konusu hedeflerle ilgili bir vurgu yer almadı. Farklı ülkelerin uzay hedefleri için ayırdıkları bütçeler 300 milyon dolar ile 19.5 milyar dolar arasında değişirken Türkiye Uzay Ajansı’nın 5.4 milyon dolarlık bütçesi yetersiz kaldı. Cem Yılmaz’ın GORA ve AROG filmlerinin toplam bütçesi 13.5 milyon dolar. Durmak yok kandırmaya devam. Durmak yok gündemi değiştirmeye devam. Durmak yok bizlerin duygularıyla oynamaya devam. Bu bütçeyle biz ancak ‘Turist Ömer Uzay Yolunda’ filmini çekebiliriz! Kadron yok, üniversiten yok, bütçen yok, uzaya gideceğiz diyorsun. Belki hayaller güzel ama gerçekler bunu göstermiyor.’’ ifadelerini dile getirdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/turkuzayajansicayciariyorh65181.html
Çocuklar ailesine destek olabilmek için işsizlik ödeneğine başvurdu39 izlenme
Görevden uzaklaştırılan Pehlivan yeniden başkan seçildi94 izlenme
Erdoğan ve Trump'ın oğlu ne görüştü? Yılmaz Polat gizli görüşmenin perde arkasını anlattı21 izlenme
Sosyal medya bu 'şanslı'yı konuşuyor! Babası eski vekil, bir amcası büyükelçi, diğer amcası belediye başkanı, Büyükelçilikte 'yeğen' reklamı!69 izlenme
Herkesin korktuğu Adalar Fayı için ezber bozan açıklama21 izlenme
MHP'den bir 'Sinan Ateş' açıklaması daha: 'Boğazlarına duracak'84 izlenme
Abdurrahman Dilipak’tan uyuşturucu ile mücadeleyle ilgili bomba çıkış: "Büyük patronlara kimse dokunmuyor!"37 izlenme
Cumhurbaşkanlığı’nın günlük giderine halktan tepki! 'Her şey onlara güzel, rahat. Ekonomik rahatlığı bizler de istiyoruz'46 izlenme