Açıklamada, ’’120 ayrı milliyetten insan çalıştıran BMW tesislerinde, ‘Türkçe konuşma yasağı’ olması mümkün değil. Buna asla müsaade etmeyiz’’ denildi.
Başta BİLD gazetesi olmak üzere ülke medyasında geniş yer alan ’’BMW’de Türkçe konuşma yasağı’’ başlıklı haberlerle ilgili RedaktionsNetzwerk Deutschland’a açıklamalarda bulunan BMW İşletmeleri Sözcüsü Jochen Frey, ’’Bize de intikal ettirilen, bir vardiya ustabaşımızın 20 kişilik Türklerden oluşan mesai grup arkadaşlarına ‘Burada sadece Almanca konuşacaksınız’ talebi olmuş. Biz de bunu duyar duymaz işletme olarak derhal harekete geçip bu tür bir yasağın bırakın sosyal tesisleri kapsamasını, işyerinde bile asla olamayacağını tüm birimlerimize anlaşılır kesin ve net bir dille ifade ettik’’ derken, sadece herkesin katıldığı ‘genel çalışma toplantılarında’ Almanca konuşulmasından yana olduklarını belirterek, ‘yasak’ iddialarını yalanladı.
’’BMW işletmelerinde kurumsal olarak kesinlikle bir ‘Türkçe konuşma yasağı’ hiç bir an gündemde olmadı ve olamaz’’ diyen BMW İşletmeleri Sözcüsü Frey, 120 milliyetten çalışanlarından bir kişiye bile herhangi bir ayrımcılık veya ona benzer yasakların olamayacağını, böyle şeylere hiç bir zaman izin vermeyeceklerini belirtirken; dışlamanın her türlüsüne de asla tahammül etmelerinin söz konusu olmadığını vurguladı.
https://www.abcgazetesi.com/turkcekonusulmasiniyasakladigiiddiaedilmistibmwdencevapgeldi3649
Hamas’tan İsrail’e tehdit! “Yok edene kadar tekrarlayacağız”25 izlenme
AKP'li belediyenin işten attığı işçi yaşamına son verdi!99 izlenme
CHP'li Subaşı İBB Meclisi'nde isyan etti "Katar ortaklı şirket tarihi binayı yıkmak istiyor"69 izlenme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da yeni afet sığınaklarının temel atma töreninde açıklamalarda bulundu24 izlenme
Erdoğan'ın attığı çay AKP'li vekilin eşinin çıktı! Devletin Çaykur'u değil AKP'linin Orçay'ı38 izlenme
İsviçre’deki gurbetçi 10 frank ile (217 TL) neler aldı neler! Bombayı videonun sonunda patlattı51 izlenme
Kerem Kınık’ın kızının emniyetteki ifadesi ortaya çıktı: Rapora rağmen motosikletli gençleri suçladı17 izlenme
Tutuklanan Merdan Yanardağ'dan ilk mesaj: Karar hukuki değil, siyasi!29 izlenme
Türkiye elektrik faturalarını konuşurken dikkat çeken ihale: Milyarlık hata!
Borçlu 70 AVM bankalara devredildi
Bakan Koca açıkladı: 24.856 yeni vaka tespit edildi, 28.935 kişi sağlığına kavuşurken, 193 kişi hayatını kaybetti!
Kılıçdaroğlu, yine iktidarı mecbur bıraktı: Interpol tarafından aranan çete lideri İstanbul'da yakalandı!