
Martta kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 5.29, kooperatif sayısı yüzde 52.05, gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 4.78 oranında arttı. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 17.87 artarken, kooperatif sayısı yüzde 21.31 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 34.53 geriledi. 2018 yılının ilk 3 aylık döneminde, 2017 yılının aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 35.11, kurulan kooperatif sayısı yüzde 38.61 oranında artarken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 17.57 oranında azaldı. Aynı dönem içinde kapanan şirket sayısı yüzde 6.13, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 2.56 oranında arttı, kapanan kooperatif sayısı ise yüzde 1.25 oranında azaldı.
Geçen ay 974 yabancı ortak sermayeli şirket faaliyete geçti. Bu şirketlerin 511'i Türkiye, 139'u Suriye ve 103'ü Suudi Arabistan ortaklı kuruldu. Kurulan yabancı ortak sermayeli şirketlerin 85'i anonim, 889'u limited şirket statüsünde faaliyet gösterdi. Bu şirketlerin 375'i belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret, 202'si ikamet amaçlı olan veya olmayan binaların inşaatı ve 170'i gayrimenkul acenteleri sektöründe kuruldu. Bu şirketlerin toplam sermayelerininyüzde 75.26'sını yabancı sermayeli ortak payı oluşturdu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/732sirketkepenkkapatti2362916/
AA ve CİMER'den Erdoğan'ın dikkat çeken görüntüleri hakkında açıklama78 izlenme
Fikret Bila iktidar değiştiğinde yaşanacakları tek tek sıraladı!58 izlenme
Rusya’ya ihraç edilen tonlarca narenciye geri dönüyor!181 izlenme
Balyoz'da 21 ay hapis yatan 'Cami Bombalayacak' iftirası atılan general terörle mücadelenin başına getirildi!115 izlenme
Kızı için emekliliğini ertelemişti, bu sabah şehit düştü21 izlenme
Yunanistan Meis’e feribotlarla asker çıkardı, Lozan ve Paris Barış Antlaşmalarını ihlal etti!125 izlenme
EMAX, üç büyükşehir için anket sonuçlarını açıkladı!313 izlenme
Elden çıkarma sırası Kızılay hastanelerine geldi36 izlenme
İktidarın iş bilmezliği yurttaşı ilaçsız bıraktı!
Ayhan Bora Kaplan davası: "Baskı ve tehdit ile aleyhinde ifade vermedik diye yargılanıyoruz"
İmamoğlu protestolarında en öndelerdi, sandığa etkileri merak ediliyordu... Dikkat çeken anket! İşte gençlerin iktidarı
Okul saldırganı İsa Aras Mersinli’nin yeni görüntüsü ortaya çıktı! Canlı yayında şarjöre mermi doldurmuş