Geçtiğimiz aylarda medya sektöründen çekilen Ciner Grubu, denizcilik alanında da önemli bir karar alarak Ciner Denizcilik’i Yunanistan’a taşıma kararı aldı. Çalışanlara şirketin faaliyetlerini Yunanistan’da sürdüreceği bildirilirken, yönetimin Atina merkezli yeni bir firma üzerinden devam edeceği iddia edildi.
Şirketin sahip olduğu 24 gemilik filo, toplamda yaklaşık 2 milyon ton DWT taşıma kapasitesine sahip. Ciner Denizcilik’in faaliyetlerinin sonlandırıldığı ve filonun Atina’da kurulan bir yönetim şirketi tarafından işletileceği öne sürüldü.
Bu sabah tüm çalışanlara elektronik posta yoluyla iş akitlerinin feshedileceği ve tüm yasal haklarının sağlanacağı bildirildi. Ciner Denizcilik CEO’su Vasileios Papakalodoukas’ın görevinden ayrılarak Atina’da yeni bir şirket kurduğu ve filonun bu yeni firma tarafından yönetileceği iddialar arasında yer aldı.
Türkiye’nin en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan Ciner Denizcilik, 20 dökme yük gemisi ve 4 Suezmax ham petrol tankerinden oluşan filosuyla dikkat çekiyor. Şirketin gemileri Cargill, RWE, Pacific Basin, SwissMarine gibi büyük firmalar tarafından kiralanırken, alt kiracılar arasında Rio Tinto, BHP Billiton ve Arcelor Mittal gibi küresel devler bulunuyor. Tanker filosu ise BP, Shell, ExxonMobil ve Total gibi büyük petrol şirketleriyle çalışıyor.
Ciner Grubu, Aralık 2024’te Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi yayın organlarını Can Grubu’na devretmişti. Yapılan açıklamada, grubun madencilik sektörüne odaklanma kararı aldığı belirtilmişti.
Ciner Grubu’nun medya sektöründen çekilmesinin ardından denizcilik alanındaki bu hamlesi, grubun stratejik olarak yeniden yapılanma sürecine girdiği şeklinde yorumlanıyor.
Kadına şiddetle mücadele gününde MHP'liler bunu yaptı!81 izlenme
Mansur Yavaş: ‘ODTÜ için ümitliyim’86 izlenme
Sosyal medya paylaşımları için dikkat çeken uyarı: CHP'den 'seçim güvenliği' ve 'yabancı seçmen' mesajı35 izlenme
Nebati “Aynı zamanda doçentim” demişti: Tezini AKP üzerine yazdı, tez danışmanı AKP’den aday oldu!32 izlenme
İşte asgari ücret masasındaki rakamlar46 izlenme
Malezya'da eski başbakan Necip Rezak, en az 4.5 milyar dolar hortumlanmasına ''Aldatıldım'' savunması yaptı!243 izlenme
Dolarda rekor üstüne rekor! TL’deki erimeye dur diyen yok!47 izlenme
Bunu da gördük! İBB’ye ait kameralarla evleri ve otelleri röntgenlediler29 izlenme
İskenderpaşa Cemaati'nden tehlikeli namaz çağrısı!
İzmirli vatandaştan gıda pahalılığına isyan: "Beslenemiyorum, zatürre oldum, bronşit oldum. Her türlü hastalık bende, gıdasızlıktan"
Bu maaş zamları yoksulluğu büyütür
'Cumhurbaşkanı Kararı' yayımlandı: Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, yap-işet-devret hariç