Türkiye için önemli bir yere sahip olan tekstil devi Sateks, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas yoluna girmek zorunda kaldı.
40 yıllık bir geçmişe sahip olan dev firma, Bursa'da merkezi olan ve sektör içerisinde önemli üretim kapasitesine sahip olmasıyla ön plandaydı.
Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz emekliyi, asgari ücretliyi etkilerken büyük firmaları da etkisi altına almayı ne yazık ki başardı. Konkordato talebinde bulunmak zorunda kalan Sateks, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen kararla, daha önce kendisine tanınan 3 aylık geçici konkordato süresinin 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Bu süre zarfında, şirketin mevcut tedbirleri ve konkordato komiseri görevine devam edecek.
Sateks, yıllık 4.800 ton, aylık ise 600 ton üretim kapasitesiyle tekstil sektöründe önemli bir oyuncu. Polyester, pamuk, viskon, naylon gibi çeşitli tekstil ürünlerinin yanı sıra bobin ve muf boya üretimi de yapmaktadır. İç piyasada fason üretim ve doğrudan satış yapan Sateks, yurtdışında da etkin bir ihracat faaliyetini sürdürüyor.
Şirket, başta İngiltere, Almanya, İtalya, Hong Kong ve Bulgaristan olmak üzere pek çok ülkeye ürün ihraç ediyor. Ancak, son dönemdeki ekonomik kriz ve artan maliyetler, şirketin mali yapısını zorlayarak konkordato başvurusu yapmasına neden oldu. Eğer önümüzdeki 2 ayda mali durumunu düzeltemezse, Sateks iflas bayrağını çekmek zorunda kalabilir.
Sözcü
Bahçeli 'Üç arkadaşımla giderim' demişti: İlk aday AKP'den çıktı16 izlenme
Ankara'da hissedilen 3.5 büyüklüğündeki deprem anı böyle kaydedildi116 izlenme
Beyoğlu Belediye Başkanı ifadeye çağrıldı18 izlenme
İsrailli yetkililer İran dini lideri Hamaney'in öldürüldüğünü iddia etti50 izlenme
Türkiye yananlara ağlıyor, Akit yakanları AK'lıyor!132 izlenme
Fiyat farkı kimden çıkacak?260 izlenme
12 yaşındaki kız çocuğuna metruk binada cinsel istismar! Jandarma 2 sapığı yarı çıplak halde buldu35 izlenme
İBB’den İstanbullulara bayram hediyesi146 izlenme
İçişleri Bakanı memleketinde duyduklarından hoşlanmadı, korumaları "Mazota, gübreye, elektriğe yetişemiyorum" diyen çiftçiyi apar topar uzaklaştırdı!
İran'ın ateşkesten hemen önce füzeyle vurduğu İsrail'in güneyinde bulunan Berşeva şehrindeki 3 kişinin öldüğü binanın hali
Tarihi çeşmeye babasının adını yazdıran AKP'li Çamlı, İmamoğlu'nu suçladı!
Kamer Genç'in anısına... AKP'li Fatma Şahin'i çıldırtan sözler 'Atatürk Olmasaydı Hangi Tarikatçının Kaçıncı Eşi Konumunda Olacaktınız'