Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdulbaki Elhüseyni'nin ölümünün ardından yerine oğlu Seyyid Muhammed Saki Elhüseyni geldi ve çok geçmeden miras kavgaları başladı.
Miras meselesinin çözümü için cemaat, 22 Ekim'de Adıyaman'ın Menzil köyündeki Menzil Camisi'nde bir "cemaat mahkemesi" kurdu.
Sözde mahkemenin çalışmalarını tamamladığı bildirilirken, mevcut lider Seyyid Muhammed Saki Elhüseyni dışındaki diğer 4 kardeşten ortak bir açıklama geldi.
Dört kardeş tarafından 30 Ekim’de yapılan açıklamada, kardeş Elhüseyni’nin sözde cemaat mahkemesinin yetkilerini kısıtladığı ileri sürüldü.
Miras kavgasında dört kardeşin yaptığı açıklama ise şu şekilde; "Hükmün aleyhte karara bağlanmasını engellemek için abimiz (Seyyid Muhammed Saki Elhüseyni) kendi komisyonunun bir bölümünü toplantılara göndermedi. Daha sonra hakem heyetinin yetkisini kısıtladığını kamuya açık olmayan özel bir görüşmede kendilerine ifade etti. Heyetin ele alarak karara bağladığı konuya itiraz edip, ‘İstediğim konudan gidilecek’ dedi.
Elhüseyni’nin cemaate ait tapuların devri konusunda sorun çıkardığı ve heyete, “Bunlar yapılmadan devam etmem” dediği ileri sürülen açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı;
“Halihazırda bütün taraflar Menzil’deki kendi hakkına düşen alan ve mekânları fiilen kullanıyor. Mekânlarda gerekli gördükleri değişiklikleri yapıyor ve buralara kendi logolarını asıyor. Yani devir işlemlerine konu edilen alanların kullanımı hususunda herhangi bir engel zaten bulunmuyor. Dolayısıyla söz konusu talep, süreci zora sokmak adına öne sürülmüş bir bahaneden fazlası değildir. İhtilaflı yerlerin mülkiyetleri ellerinde olduğu için böyle sıkıntılar çıkıyor”
Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre Cemaat lideri Elhüseyni ise cemaate bağlı Semerkand Vakfı'nın yöneticilerinin 10 milyar lira vurgun yaptıklarını iddia etti.
Vakıf Başkanı Yakup Yakupoğlu, Genel İstişare Kurulu Üyeleri Ahmet Türk, Hüseyin Kadıoğlu ve Abdurrahman Bayrakçı’nın “şebeke” oluşturarak bu vurgunu yaptığını ileri süren Saki Elhüseyni, “İngiltere’de iki tane dergâh var. Abdurrahman Bayrakçı’nın üzerine yapmışlar. Seyyid Mübarek’le 25 sene birlikte okudular. Almanya’da aynı villanın içinde altıüstlü kaldılar. Oranın tapusu da Abdurrahman’ın üzerinde. Daha enterasan, alan Seyyid Mübarek, satan muhasebeci. Bayrakçı’nın hesabına 40 milyon TL para yatırmışlar. Avrupa’da 45 tane şirket kurmuşlar. O iyi kalpli sofilerden alarak şirketlere devretmişler” dedi.
Elhüseyni, “Kadıoğlu ve Türk’ün üzerine şirket kurmuşlar. Tapuları şirkete aktarmışlar. Böyle çok yer var. Biz şikâyet edeceğiz, devlet tespit edecek. Büyüklerini söylemiyorlar. Büyükleri; Seyyid Muhammed Fettah, sözcüleri Seyyid Muhammed Emin (küçük kardeş). Büyükleri bunlardır” diye konuştu.
Sözcü
Tosun, Uruguay’da Ferrari ile drift atarken görüntülenmiş !1015 izlenme
Suriye'de forma giyen Türk basketbolcu "Şam'da gece kulübüne gittim. Savaş muhabbeti yapan insanlar çok iyi baksınlar. Savaş bitti Suriye’de"59 izlenme
Sedat Peker takas mı edilecek? Sedat Peker Türkiye-BAE görüşmesinin ardından sessizliğe büründü68 izlenme
ORC Araştırma, yayımlanmayan anketi paylaştı: 'Kılıçdaroğlu ve Erdoğan kafa kafaya'45 izlenme
Aday adayı olan AKP’li eski başkan rüşvetten yargılanacak42 izlenme
Kırmızı bültenle aranan IŞİD’li terörist yakalandı!306 izlenme
Hasan İmamoğlu: "Haksız yere bu kadar insanlara eziyet çektiren, bizim kadar perişanlığa sürükleyenler, çoluk çocuğunun ciğerinden et yiyerek iyileşmeye uğraşsın ve iyileşemesin"35 izlenme
Şişli'deki 'namus cinayetinde' dumura uğratan bilgiler! "Gelinimi öldürdüm, namusumu temizledim"117 izlenme
SGK, eşini kanserden kaybeden kadından 4 yıl sonra '81 bin lira' ilaç parası istedi! Borcunu ödeyemezse icraya verilecek
Meclis’teki taciz skandalında yeni perde: Genç kız, yaşadığı dehşeti anlattı
MEB, skandal kitabın dağıtılmasına izin verdi: 'Bizi Allah doktor olalım diye dünyaya göndermedi'
Burcu Köksal 'Erdoğan kazanırsa siyaseti bırakacağım' demişti, AKP'ye geçti