Kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı görevine Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Ömer Buğday atandı. Vali Münir Karaloğlu tarafından istifası istenen Mehmet Kesen’in yerine Buğday’ın atandığı ve kayyum Ali İhsan Su'nun bu atamayı merkeze çekilmeden üç gün önce yaptığı belirtildi.
TÜGVA, devlette kadrolaşma, haksız kazanç, kamu malını istediği gibi kullanma, kamu görevlilerine baskı yapma ve torpil iddialarıyla gündemden düşmezken, göreve getirilen TÜGVA İl Temsilcisi Buğday, çalışmalarından kaynaklı göreve getirildiğini iddia etti.
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Buğday, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "20 yıldır farklı STK’larda görev yapıyorum. Gençlik çalışmaları yürüterek bugüne kadar gençlere faydalı olmak için çalıştım. Bu göreve TÜGVA il temsilcisi olduğum için değil, yaptığım faydalı çalışmaların fark edilmesi neticesinde atandım. Ben bu görevi kabul etmiyordum, vakıf işi gönüllülük işidir. Vakıf işi Allah’ın rızasını gözeterek yapılan bir iştir. Ben sırf daire başkanı oldum diye vakıf zarar görürse, oradaki bir sürü yetimin, mazlumun ve gönüllünün göreceği zararın hesabını kimse ödeyemez. Ben bu yetimlerin hakkını kimseye yedirmem. Ben 10 aydır TÜGVA il temsilciliği görevini yapıyorum. Benden önce daire başkanlığı yapan Mehmet Kesen zaten geçici olarak görev yapıyordu."
'Yenidoğan' davasında duruşmadan atılan avukatın acı isyanı! 'Bu dava suçüstü belgesi, duyulmasın istiyorlar'28 izlenme
Yasa tasarısı hazırlandı: Almanya’da ‘ülkücülük’ yasaklanıyor!136 izlenme
Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşına çift maaş!47 izlenme
AKP'li Metin Külünk dolar düşerken yapılan büyük vurgunu ima etti!56 izlenme
70 bin liralık kira artışını kabul etmeyen ev sahibini feci şekilde dövdüler31 izlenme
İsmail Saymaz Kur'an kursundaki skandal tecavüz olayını anlattı, Diyanet Başkanı'na terletecek soruyu sordu!45 izlenme
TRT eleştiri kaldıramıyor: Paylaşım yapan uzmanı işinden ettiler!35 izlenme
Depremin yıktığı Hatay’ın Valisi ve İl Sağlık Müdürü AKP’den milletvekili olmak için istifa etmişti, listede kendilerine yer bulamadılar41 izlenme
AKP’li isimden skandal video! ‘Mafya hizmetleri’ni sosyal medyadan böyle reklam yaptı!
Dev holding Türkiye’deki fabrikasını kapattı, çok sayıda kişi işsiz kaldı!
CHP'li Murat Bakan'dan kanun teklifi: Faturalarda KDV yüzde 1'e düşsün!
Bakan Koca corona tablosunu açıkladı:Toplam vaka sayısı 273.301'e, vefat sayısı da 6.462'ye yükseldi!