Türkiye'nin ABD'den alacağı sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) maliyeti belli oldu.
Amerikan The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde bugün yayımlanan habere göre, 20 yılık anlaşmanın toplam maliyeti 43 milyar dolar olacak.
WSJ haberinde, "Erdoğan, son aylarda Batı ile daha yakın ilişkiler kurma arzusunu dile getirdi. Türkiye bu hafta, Amerikan sıvılaştırılmış doğal gazını satın almak için 20 yıllık, 43 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, ülkenin Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltmaya yardımcı olabilir." denildi.
ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dün Beyaz Saray'da yapılan görüşmedeki başlıklardan biri de enerjiydi.
Beyaz Saray'daki kritik görüşmenin bir gün öncesinde New York'ta, Türkiye'nin petrol ve gaz altyapısından ve gaz ticaretinden sorumlu devlet kuruluşu BOTAŞ ile dünyanın en büyük bağımsız entegre enerji ve emtia gruplarından Mercuria arasında LNG tedarik anlaşması imzalandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bugün, önümüzdeki 20 yıl boyunca toplamda yaklaşık 70 milyar metreküp doğal gaz eşdeğeri ABD kaynaklı LNG tedarikine imkan tanıyacak bir anlaşmayı imzaladık" demişti.
Nefes
4 kişinin öldüğü facianın ardından Gebze'de son durum ne?12 izlenme
İçeride yoksulluk dışarıda bolluk!99 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 13.830 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.283.931'e, can kaybı 22.070’e yükseldi!33 izlenme
4 işçi pozitif çıktı, TOKİ inşaat alanı karantinaya alındı! 400 işçi gözlem altında!132 izlenme
Ünlülerden 10 Kasım mesajları29 izlenme
Sedat Peker'in eşi imza kampanyasını duyurdu: Dijital tecriti durdur43 izlenme
Umut da bitti para da: Milli Piyango bileti satışlarında tarihin en kötü günleri yaşanıyor!5 izlenme
Erdoğan eleştirisine 12 yıl hapis cezası!56 izlenme