Türkiye’nin köklü hava yolu şirketlerinden Atlasglobal’in (Atlasjet Havacılık A.Ş.), iflasını Yargıtay onadı.
Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran 2021’de Atlasglobal’in iflasına karar vermiş ve dava İstinaf Mahkemesi’ne taşınmıştı.
İflasa ilişkin dosyaları inceleyen İstinaf Mahkemesi mahkeme heyeti, Türk Ticaret Kanunu’nun 376/3. Maddesi gereğince şirket yönetim kurulunca şirket iflasının istenmesi yönünde bir karar bulunması gerektiğini ancak dosya kapsamında ve UYAP’ta böyle bir karara rastlanmadığı gerekçesiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2020/135 Esas, 2021/528 karar, 17/06/2021 tarihli kararının kaldırılmasına hükmetmişti.

İstinaf mahkemesi tarafından verilen hükümle, dosyanın karara uygun şekilde yargılama yapılması ve yeniden bir karar verilmek üzere tekrardan ticaret mahkemesine iadesi sağlanmıştı.
Eylül 2022’de alınan kararla 17 Haziran 2021 tarihinde Atlasjet Havacılık A.Ş. için verilen iflas kararı böylece bozulurken, geçtiğimiz yılın Ocak ayında bir duruşma daha yapılmıştı.
Ekonomim’in haberine göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) tarafından 22 Eylül 2022 tarihinde alınan 2022/1308 Esas, 2022/1031 sayılı iflasın kaldırılması kararı İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından tekrar incelendi.
Yapılan inceleme sonrasında Bölge İdare Mahkemesi’nin eksik gördüğü dosyaların aslında dava belgeleri içerisinde olduğuna ve araştırılacak başka bir husus kalmadığı anlaşıldığından açık yargılamaya son verildiği ifade edildi.
Haziran 2021’de Atlasjet Havacılık A.Ş’nin iflasına karar veren ve daha sonra bu hükmü İstinaf Mahkemesi tarafından kaldırılan Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi 19 Ocak 2023 tarihinde yeniden iflasına karar verilmişti.
Atlasjet ile ilgili dosya daha sonra Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından yapılan incelemeler sonrasında iflas kararının onanmasına ve bir örneğinin ilk derece mahkeme olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi’ne gönderilmek üzere kesin olarak oy birliği ile karar verildi.
Kaynak: Ekonomim
Tele1
Bilal Erdoğan'dan manidar sözler 'Bütün hezimetlerinize, bütün yalanlarınıza, rezaletlerinize rağmen kalıcı olabiliyorsunuz !'845 izlenme
Mansur Yavaş’tan dikkat çeken değişiklik694 izlenme
CHP'den istifa etmişti! Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Nevzat Cebeci AKP'ye katıldı29 izlenme
Suriyeliler denklik diplomaları alıp üniversiteye giriyor!101 izlenme
İşletmelerin yeniden değerleme esasları Resmi Gazete'de yayınlandı45 izlenme
Özlem Çerçioğlu sınır tanımıyor: Erdoğan’ın yürüyeceği halıyı ütületti!38 izlenme
Yeniden Refahlı Başkan belediye araçlarını evi için çalıştırdı35 izlenme
Merdan Yanardağ için tahliye başvurusu yapıldı!40 izlenme
Hüsnü Mahalli'den CHP'ye uyarı: "Eğer Erdoğan Trump'tan yeşil ışık aldıysa Ekrem Bey'in önünü kesecekler"
FETÖ'nün Hava Kuvvetleri 'müdürü' AKP'li siyasetçilerin isimlerini verdi!
Tarkan'dan Türkiye'nin gündemine oturan 'Geççek' şarkısına ilişkin ilk açıklama
Atatürk düşmanı Fatih Tezcan'ın sabıka kaydı açıklandı: Çocuk kaçırma, tehdit, yaralama, resmi belgede sahtecilik...!