Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) bildirilen akaryakıt miktarlarında 18 bin 476 tonluk eksiklik tespit edilmesinin ardından Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ hakkında başlatılan soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Dokuz kişinin gözaltına alındığı dosyada, üç üst düzey yönetici tutuklandı. Kayıp akaryakıtın piyasa değerinin 1 milyar lirayı aştığı bildirildi.

2224 Ekim tarihleri arasında STAR Rafineri tarafından EPDK’ya bildirilen Hatay Dörtyol ve Antalya tesislerindeki akaryakıt miktarlarıyla, TP Petrol Dağıtım AŞ’nin bildirdiği rakamlar arasında ciddi farklar bulundu. Rafineri, kendisine ait ürünlerin bilgisi dışında satıldığını öne sürerek Antalya ve Hatay Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, firmanın Antalya’daki deposunda 4 bin 9 ton (232 milyon 256 bin TL değerinde) ve Hatay Dörtyol’daki deposunda 14 bin 467 ton (820 milyon 561 bin TL değerinde) akaryakıtın eksik olduğu belirlendi.
Toplam kaybın piyasa değerinin 1 milyar lirayı geçtiği tespit edildi.
Tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda, TP Petrol Dağıtım AŞ’nin Genel Müdürü M.B., eski Genel Müdürü Ç.D., İkmal Müdürü H.G. ve Tesis Müdürü O.E.C. Antalya’da gözaltına alındı.
İstanbul’da yakalanan Ş.Z., Ş.H.Z., F.B. ve S.U. ile Muğla Fethiye’de gözaltına alınan H.G.K., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İ.Z. ve üst düzey yöneticilerden A.Ç.Y.’nin ise yurt dışında oldukları tespit edildi.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Genel Müdür M.B., İkmal Müdürü H.G. ve Tesis Müdürü O.E.C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, eski genel müdür Ç.D. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü ve EPDK kayıtlarının detaylı şekilde incelendiğini belirtti. Operasyonun, enerji sektöründe son yılların en büyük usulsüzlük iddialarından biri olarak değerlendirildiği ifade edildi.
5 yıl önceki çığlık bugünün gerçeği oldu! Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku olacakları isim isim anlatmış!48 izlenme
“Atatürk Havalimanı hikâyesi kapandı” diyen Karaismailoğlu’na halktan sert tepki: "Kim bitti göreceğiz!"78 izlenme
CHP-HDP deyince başka, AKP-HDP deyince başka konuşup anında U dönüşü yapan vatandaş izlenme rekoru kırdı!63 izlenme
Kiev'de esaret: Türkiye mahsur kalan uçaklarını istiyor76 izlenme
Sağlıkta da çifte standart! CHP'li cezaevinde, AKP'liye tahliye28 izlenme
CHP mitingine gelen Konyalı kadınlar: "İmamoğlu'nu kurtarmaya geldik"33 izlenme
Manavgat'ta yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e çıktı59 izlenme
Minguzzi ailesini tehdit eden şahsın ifadesi ortaya çıktı! Bu nasıl bir savunma?43 izlenme