Gökçe, yeni bir yönetmelikle askeri bölgeler, su ve orman havzalarından sonra şimdi de koruma altındaki doğal alanların imara açıldığını, üstelik bu düzenlemenin halkın adeta can derdine düştüğü Corona virüsü salgınıyla boğuştuğu bir döneme denk getirilerek kamuoyunun dikkatinden kaçırıldığını bildirdi.
Gökçe, kritik kararın 16 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile uygulamaya geçirildiği bilgisini verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğin 6'ncı maddesiyle doğal koruma alanlarının ticari faaliyetlere açıldığını ifade eden Gökçe, bu maddeyle doğal alanların yağmalanmasının ve talan edilmesinin önünde hiç bir engel kalmadığını söyledi.
Gökçe, yeni düzenlemede, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları içinde şunları söyledi;
* Barındırdığı siluet, jeolojik ve ekolojik değerlerin korunması ve geliştirilmesi amacıyla alanın potansiyeli ve kullanım özellikleri göz önünde bulundurularak, kesin korunacak hassas alan ve nitelikli doğal koruma alanlarında izin verilen faaliyetlere ek olarak doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, entegre tesis, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlardır.
Gökçe, şu tespit ve uyarılarda bulundu:

Cemal Gökçe
YERLEŞİME AÇILIYOR
* Bu düzenleme açık ki doğal koruma alanlarını sadece ticari faaliyete açmıyor aynı zamanda yerleşmeyi de mümkün kılıyor.
* ‘Düşük yoğunlukta' denilerek sözde kabul edilebilirliği sağlanmaya çalışılsa da, yoğunluğu ne olursa olsun adı geçen bölgelerin imara açılacağı anlaşılıyor.
* Kentsel değerlerin, kentlerin ortak kullanım alanlarının, askeri bölgelerin, su ve orman havzalarının yerleşmeye açılması yetmemiş olacak ki, yeni düzenleme ile doğal alanlar da imara ve kaçınılmaz olarak yerleşmeye, yapılaşmaya açılıyor.
İMO Başkanı Cemal Gökçe, düzenlemenin normal bir zamanda değil, bütün ülkenin Corona virüsü nedeniyle can derdine düştüğü bir dönemde sessiz sedasız yayımlandığını belirtti.
Gökçe, “Bunun anlaşılabilir, kabul edilebilir tarafını bulmak mümkün değildir. Böylesi bir dönemde bunun düşünülmesi ve uygulanması ise tarihe utanç notuyla geçecektir” dedi.
Bülent Arınç'tan AKP'ye israf eleştirisi26 izlenme
Bitlis Adilcevaz'da Kaymakamdan muhtarlara tehdit 'Evet çıkmazsa elinizdeki mührü alırım !'2874 izlenme
Sonunda bu da oldu: Bakanlık İstanbul’da tepe satacak47 izlenme
EYT mağdurlarından iktidara kırmızı kart: "Mezarda emeklilik istemiyoruz"37 izlenme
Wall Street Journal: "ABD Türk şirketleri uyardı, TÜSİAD’a yaptırım mektubu gönderdi"48 izlenme
15 bin silah! İhanetin ‘kozmik odası’152 izlenme
"Berat Albayrak bir süredir resepsiyonlara, toplantılara katılmıyor"114 izlenme
Kamu mallarını kendi yandaşlarına yönlendiriyorlar167 izlenme
CHP'li belediyeler yoksulluğun haritasını hazırlayacak
Tarlasını sattı borç kapanmadı... Borcunu ödeyemeyen çiftçi intihar etti...
İşsizlik cinneti: Eşini ve 3 yaşındaki çocuğunu öldürüp intihar etti
Bakan Koca açıkladı: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 20 bin 921, vefat sayısı ise 425 oldu!