İBB’ye bağlı İPA tarafından "Şeffaf Toplum İçin Şeffaf Yönetim: Türkiye’nin Şeffaflık Karnesi" başlıklı yeni rapor yayımlandı. Raporda, Türkiye'nin şeffaflık ve hesap verebilirlik karnesini detaylı bir şekilde değerlendirildi.
İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce raporun sonuçlarına dikkat çekerek “Türkiye yolsuzlukla mücadelede 180 ülke içinde 115. sırada. Hukukun üstünlüğü açısından Türkiye tüm ülkelerin yüzde 65’inden daha olumsuz bir noktada. Demokrasinin güçlenmesi ve adil kamu yönetimi için hesap verebilirlik, şeffaflık ve hukukun üstünlüğünün çok daha yüksek bir seviyede uygulanması gerekiyor” dedi.
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ: 2008'DE BAŞLAYAN GERİ GİDİŞ SÜRÜYOR
Raporda, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün Yolsuzluk Algı Endeksi ve Dünya Bankası'nın Yönetişim Endeksi verilerine göre Türkiye’nin ciddi bir şeffaflık kaybı yaşadığına vurgu yapıldı.
"Sürekli değiştirilen Kamu İhale Sistemi kamu alımlarında rekabetçişeffaf eğilimi yüzde 50'nin de altına düşürmüş durumda. Türkiye son on yılda yolsuzlukla mücadelede 180 ülke içinde 115. sıraya geriledi" denildi.
İfade özgürlüğü alanında ülkenin 2008 yılında başlayan gerileyişin sürdüğü belirtilerek şu veriler paylaşıldı:
Hukukun üstünlüğü söz konusu olduğunda Türkiye 2022 itibariyle tüm ülkelerin yüzde 65'inden daha olumsuz bir hatta kaymış durumda.
Türkiye'de 2018 yılından bu yana vergi harcama raporları yayınlanmıyor. Kamu bankalarının reklam harcamalarındaki devasa artışlar medya finansındaki şeffaflık konusunda soru işaretleri doğuruyor.
Sözcü
Anadolu Ajansı'ndan Erdoğan'ı şaşırtan soru: "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sizin ABD Başkanı Trump'ın oğluyla Gazze pazarlığı yaptığınızı iddia etti. Bu konudaki fikirlerinizi öğrenmek isterim"13 izlenme
Sabah 06.00’da hastanede adım atacak yer yok! Muayene olmak bile torpil gerektiriyor66 izlenme
Et ve Süt Kurumu zam açıklaması yaptı: Fiyatların istikrarı için gerekli araçlar kullanılacak26 izlenme
Hizbullah'a yakın vakfın deprem bölgesinde din dersi verdiği ortaya çıktı26 izlenme
Krizle mücadelede akılalmaz yöntem! Özel sektörden AKP'li ya da yakın isim transferi!40 izlenme
Geçim sıkıntısı çeken müzisyen intihar etti!59 izlenme
Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem22 izlenme
Mekân mekân gezen tebliğciler yeniden pavyonda görüntülendi41 izlenme
Avrupa'da birinciyiz! Yüksek faiz liginde şampiyon yaptılar!
Yozgat Akdağmadeni Atatürk İmam Hatip Ortaokulu'ndaki öğrencilerin yaptıkları Ay Yıldız koreografisi sosyal medyayı sallıyor !
YSK, CHP'nin itirazını reddetti: Oy farkı 23
8 ayda 151 milyar liralık çek karşılıksız çıktı