İlk görüntüler üzerinden yapılan değerlendirmelerde saldırının PKK tarafından yada PKK içinde bir grup tarafından gerçekleştirilme ihtimalinin güçlü olduğunu gösteriyor. Teröristlerin iyi eğitimli oldukları anlaşılıyor. İçeride kimseyi rehin alıp almadıkları henüz bilinmiyor.
Gelen ilk görüntüler üzerinden Sözcü TV'de değerlendirme yapan strateji uzmanı Naim Babüroğlu şu bilgileri paylaştı:
"Sadece uzun namlulu değil optikli bir silah kullanılmış. Görünün o ki tüfeğin ucunda bomba atar ve susturucu da var."
"Fakat bir piyade tüfeği bu. Sanıyorum bunlar en az üç beş kişi görünüyor. Bunlardan 2 terörist içeri girebilmiş ve daha önce keşif yaptıkları o alana gidebilecekler. Umarız içeride en kalabalık yerde bir patlama olmamıştır."
"TUSAŞ 17 bin kişinin çalıştığı çok stratejik bir yer. Ana giriş kapısında bunları destekleyen en az 2 3 kişi vardır."
"Daha önce keşif yapılmış. Çünkü en önemli giriş kapılarından biri seçmişler. Prova yapılmış. Bizi getiren araç nerede duracak? Nerede ineceğiz? Hangi saatte yapacağız? Yürüyüş mesafesi nedir? Nöbetçiler hangi saatte en fazla yetersiz durumdalar?"
"Güvenlik personellerini şehit etmekten çok TUSAŞ'ın içine girip en kalabalık yerde patlama ve rehin alma durumunu gerçekleştirerek adlarını dünya kamuoyuna duyurmak olabilir. "
Sözcü
Akkuyu Nükleer Santralı inşaatı çevresinde de orman katliamı yapıldığı ortaya çıktı!93 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz açıkladı: "Bolu'daki faciaya böyle zemin hazırlandı"38 izlenme
CHP’li belediyelerden flaş uygulama: Emekli Halk Kart geliyor36 izlenme
Merkez Bankası Başkanı doğalgaz ve elektrik zammını ağzından kaçırdı43 izlenme
İşte 2022'de ekonominin özeti...77 izlenme
Lukaşenko yanlışlıkla Moldova’yı işgal planını ifşa etti!82 izlenme
AKP'liler Üsküdar'da oyların olduğu okula girmeye çalışıp kavga çıkardı, polis havaya ateş açarak olayları yatıştırdı !839 izlenme
Böylesi daha önce hiç olmadı: Akaryakıt zammı pompaya yansımadan ikinci bir zam daha geldi38 izlenme
Bebek Otel’deki VIP partilerin gizli arşivi ele geçirildi
Ceren Yılmaz isimli Türk gezgin Etiyopya’da tacize uğradı! O anları saniye saniye kayda aldı
Mansur Yavaş, AKP adayının “ABB battı” iddiasına uluslararası raporla yanıt verdi! “Önce kendi belediyelerine bakacaklar”
Diyanet’in ‘personel gideri’ Sayıştay raporunda: Günlük 34 milyon, aylık 1 milyar TL!