Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin 20 Nisan’da gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na yönelik tutanaklar, kamu kaynaklarından kişi ve kurumlara sağlanan ayrıcalıkları ortaya koydu. Tutanaklara göre, şirketin yönetim kurulu üyelerine bu yıl aylık net 14 bin TL ücret ödenmesi kararlaştırıldı.
Çiftçilerin yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı kurulan Tarım Kredi Yem A.Ş’nin bu yılki Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan’da gerçekleştirildi. Toplantıda şirketin mali yapısı ile yönetim kurulu üyelik ücretleri masaya yatırıldı.
ÇİFTÇİYE 19, AKP’YE 43
BirGün'de yer alan habere göre, şirketin geçen yıl yaptığı bağışlar da toplantıda gündeme geldi. Mart 2021’de Artvin’in Dereiçi Köyü’nde meydana gelen yangında tarlası hasar gören çiftçilere 18 bin 960 TL yardımda bulunan şirketin, AKP’li iki belediye için de kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Tutanaklara göre, Tarım Kredi Yem A.Ş., AKP idaresindeki Bayındır Belediyesi’ne 2021 yılında 37 bin 931 TL’lik bağış yaptı. Şirket ayrıca, yine AKP’li Boğazlıyan Belediyesi’nin düzenlediği iftar organizasyonu için de 5 bin TL’lik bağışta bulundu.
Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin yönetim kurulu üyelik ücreti de 20 Nisan 2022 tarihli toplantıda belirlendi. Buna göre, Genel Kurul tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin her birine aylık net 14 bin TL ücret ödenmesine karar verildi. Yönetim kurulu üyelerinin günlük net yurtiçi harcırahı ise 260 TL oldu. Görevlendirmelerin yurt dışında olması durumunda ise günlük ödenecek net harcırahın 170 avro olacağı bildirildi.
AKP'LİLER ŞİRKET YÖNETİMİNDE
Tarım Kredi Yem A.Ş’nin yönetim kurulu üyeleri arasında dikkat çeken isimler yer alıyor. 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerden önce yaptığı açıklamada, AKP’ye oy vermeyecek yurttaşları, “FETÖ ve ihanet şebekelerinin içinde yer almakla” suçlayan eski AKP Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kınay şirketin yönetim kurulunda bulunuyor. AKP’den milletvekili aday adayı olan Mustafa Hamurcu da şirketin yönetiminde görev yapıyor.
Akaryakıta dev zam! Fiyatı dünyada düşüyor Türkiye'de coşuyor!64 izlenme
Geçinemeyen yurttaş krediye sarıldı: Sadece faize ödenen para 717 milyar TL!32 izlenme
Tarım Bakanı 300 tır et'in 'ihalesiz' ithal edildiğini kabul etti ! Soruyu soran muhabire de çıkıştı !180 izlenme
CHP’li Antmen: "Van’da 4 savcı uyuşturucu ve tarihi eserleri satmaya başlamış"66 izlenme
BBC görüntüleri yayınladı: Afrin'de Türk askerlerine böyle saldırdılar!60 izlenme
CHP’den dikkat çeken EYT açıklaması61 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 7.590 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.564.427’ye, can kaybı da 27.187’ye yükseldi!75 izlenme
PES kongresinde dikkat çeken İmamoğlu Vurgusu: "Roma, Paris, Barcelona, Amsterdam... İmamoğlu için ayağa kalkalım!"26 izlenme
Her yıl biraz daha geriliyoruz: Türkiye 180 ülke arasında 159. oldu!
Erdoğan'ın çocuklarına burs vermişti: Müze yapacağım dediği sit alanına nargileci açtı!
1984 doğumlu AKP'li bile yalana doymuyor ! 'CHP döneminde, memurlar bilgisayar başında pişti oynuyordu'
Tesla, eski çalışanları tarafından dava edildi işte detaylar...