Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin 20 Nisan’da gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na yönelik tutanaklar, kamu kaynaklarından kişi ve kurumlara sağlanan ayrıcalıkları ortaya koydu. Tutanaklara göre, şirketin yönetim kurulu üyelerine bu yıl aylık net 14 bin TL ücret ödenmesi kararlaştırıldı.
Çiftçilerin yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı kurulan Tarım Kredi Yem A.Ş’nin bu yılki Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Nisan’da gerçekleştirildi. Toplantıda şirketin mali yapısı ile yönetim kurulu üyelik ücretleri masaya yatırıldı.
ÇİFTÇİYE 19, AKP’YE 43
BirGün'de yer alan habere göre, şirketin geçen yıl yaptığı bağışlar da toplantıda gündeme geldi. Mart 2021’de Artvin’in Dereiçi Köyü’nde meydana gelen yangında tarlası hasar gören çiftçilere 18 bin 960 TL yardımda bulunan şirketin, AKP’li iki belediye için de kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Tutanaklara göre, Tarım Kredi Yem A.Ş., AKP idaresindeki Bayındır Belediyesi’ne 2021 yılında 37 bin 931 TL’lik bağış yaptı. Şirket ayrıca, yine AKP’li Boğazlıyan Belediyesi’nin düzenlediği iftar organizasyonu için de 5 bin TL’lik bağışta bulundu.
Tarım Kredi Yem A.Ş.’nin yönetim kurulu üyelik ücreti de 20 Nisan 2022 tarihli toplantıda belirlendi. Buna göre, Genel Kurul tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin her birine aylık net 14 bin TL ücret ödenmesine karar verildi. Yönetim kurulu üyelerinin günlük net yurtiçi harcırahı ise 260 TL oldu. Görevlendirmelerin yurt dışında olması durumunda ise günlük ödenecek net harcırahın 170 avro olacağı bildirildi.
AKP'LİLER ŞİRKET YÖNETİMİNDE
Tarım Kredi Yem A.Ş’nin yönetim kurulu üyeleri arasında dikkat çeken isimler yer alıyor. 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerden önce yaptığı açıklamada, AKP’ye oy vermeyecek yurttaşları, “FETÖ ve ihanet şebekelerinin içinde yer almakla” suçlayan eski AKP Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kınay şirketin yönetim kurulunda bulunuyor. AKP’den milletvekili aday adayı olan Mustafa Hamurcu da şirketin yönetiminde görev yapıyor.
Zeybekçi'den tuhaf Kayyum savunması: 'Niye ciyak ciyak bağırıyorsunuz?'29 izlenme
Gıda skandalı sonrası yeni hamle: Köfteci Yusuf'ta sil baştan! Sistem tamamen değişti47 izlenme
"Davet onlardan geldi" diyen Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti ile ilgili çarpıcı açıklama: "Biz davet etmedik!"60 izlenme
FT’den Türkiye analizi: Keskin faiz artışı ve TL’de daha fazla değer kaybı gerekiyor65 izlenme
Erdoğan’ın mal varlığını inceleyen SGK memurları hakkında karar59 izlenme
Kayseri'de kaymakam ve belediye başkanı şeyhin karşısında el pençe divan durdu74 izlenme
EYT mağdurlarından iktidara kırmızı kart: "Mezarda emeklilik istemiyoruz"33 izlenme
CHP’nin yangın sorusuna bakanlık ‘hava aracı yeterli’ yanıtını vermiş! ‘İşte belgesi, suçlu kim?’46 izlenme
İstiklal Marşı'na izin verilmezse G.Saray ve F.Bahçe maça çıkmayacak!
Erdoğan zorda: “Telefon rehberimizi karıştırıp, her akşam 5-10 ahbabımızı arayıp bize destek vermesini sağlayacağız. Aman ha Pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim.”
Erdoğan'ın kaleme aldığı kitabı 'mizah' reyonuna koydular!
Vatandaş, vekile böyle dert yandı! "Mahallede 5 kilo yağ alabilen zengin sayılıyor"