MHP'li Başkanvekili AKP sıralarına isyan etti: "Nereye gidiyorsunuz, ayıp ya!"

10 izlenme 03 Temmuz 2025
Reklamlar

Meclis Başkanvekili Celal Adan, 'İklim Kanunu' teklifi görüşmeleri sırasında muhalefetin 'karar yeter sayısı' istemesine rağmen AKP'li vekillerin salondan ayrılmasına tepki gösterdi. Adan, AKP sıralarına "Ya nereye gidiyorsunuz arkadaş, gitmeyin. Ayıp ya!" diye seslendi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda İklim Kanun teklifinin görüşüldüğü sırada dikkat çeken bir an yaşandı.

Muhalefet partilerinin sık sık yoklama ve yeter sayı istemesine rağmen AKP'li milletvekillerinin salonda bulunmaması nedeniyle 15'er dakikalık aralar verildi. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Celal Adan, AKP sıralarına sitem etti.

AYIP YA, BURAYA GİRE ÇIKA BİZ YORULDUK”

Adan, yoklama sonrası salondan çıkan AKP vekillerine dönerek, "Ya nereye gidiyorsunuz arkadaş, gitmeyin ya. 15 dakikada bir ara veriliyor. Ayıp ya. Buraya gire çıka biz yorulduk, yapmayın ya. Değerli milletvekilleri muhalefet grup başkanvekilleri zaman zaman karar yeter ve toplantı yeter sayısı isteyeceklerini söylediler. Dolayısıyla olayları takip edelim. Elbette işiniz vardır dışarıda ama bu teklifi tamamlayalım. Mutlaka bir işleri vardır ama bu konuda hassasiyet göstersinler" uyarısında bulundu.

Tele1

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eskiden de siyasiler çok yalan söylerdi, şimdi de İliç'te zehir yok diyorlar Kira fiyatları uçuyor İstanbul göçüyor! ‘Bir saat sonrası bile belirsiz’ Simit yiyemeyen emekliye 'bowling' indirimi! Rezalet! Afganistan'da erkek çocuklarının istismar edildiği 'Bacha Bazi' dansı Taksim'de yapıldı!